Siyer Yarışması'na çevrimiçi katılanlar duygularını paylaştı

Siyer Yarışması'na çevrimiçi katılanlar duygularını paylaştı

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından geleneksel hale getirilen ve her yıl Türkiye genelinde yoğun bir katılımla okullarda düzenlenen Siyer Yarışması, bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlendi.

Kayıt başvuruları 7 Şubat’ta sona eren "O’nu Oku, O’nu Yaşa" temalı Siyer Yarışması, çevrimiçi olarak yapıldı. Yarışmacılar, evlerinde bilgisayar ve telefon üzerinden kategorileri için belirlenen saatler arasında Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın web sayfasından T.C. kimlik numarası ve doğum yıllarını girerek yarışmaya katıldı.

14 Şubat’ta yoğunluktan kaynaklı yaşanan teknik bir arızadan dolayı ertelenen Siyer Yarışması, bugün 4'üncü kategorinin yapılmasının ardından sona erdi.

Yarışmada dereceye girenlere dron, dizüstü bilgisayar, tablet, bisiklet ve altın gibi 1001 hediye verilecek.

Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Adana'da da sınav heyecanı evlerde yaşandı.

"O’nu Oku, O’nu Yaşa" temalı Siyer Yarışması hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Vakfı Adana İl Koordinatörü Osman Yalçınkaya, bu yıl ilk kez online olarak yarışmayı düzenlediklerini belirtti.

"İnsanlar neredeyse biz orada olmalıyız"

Adanalıların sınava yoğun katılım sağladıklarını belirten Yalçınkaya "Maksadımız insanların, yılın belli günlerinde olsa dahi Hazreti Muhammed’in (Sallahu Aleyhi Vesellem) pak ve temiz hayatını hatırlamaları ve hatırlatmalarını amaçlıyoruz. Bu vesileyle aile, iş, okul ve diğer ortamlarına Peygamber Efendimizin siyerini yansıtmaktır. Çünkü O'nu örnek almadıkça insanlık huzur bulamaz. Bu tarz çalışmaların arttırılması ve üzerinde daha fazla durulması gerekir. İnsanlar neredeyse biz orada olmalıyız. Bugün özellikle gençlerimizin çoğunlukta olduğu sosyal mecrada da muhakkak olmak durumundayız." diye konuştu.

"Toplumun ihyası için her şart ve ortamdan istifade edilmeli"

Yarışmaya evinde katılan ve Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmenin kendisine çok faydalı olduğunu vurgulayan Burhan Kösedağ, "O’nun (Sallahu Aleyhi Vesellem) hayatını öğrenmek bizlere dinimiz İslam’ı, insanlarla nasıl muhatap olacağımızı, iş ve aile hayatımızda nelere dikkat edeceğimizi öğretti. Her alanda Peygamber Efendimiz gibi hareket etmeye çalışıyoruz. Bizlerde teknolojiyi bu vesile ile faydalı kullandığımızdan dolayı memnunuz. Sorular genel itibariyle güzeldi. Toplumun ihyası için her şart ve ortamdan istifade edilmeli. Peygamber Sevdalıları Vakfı da biz gençlerin ve toplumun ihyası için her türlü gayretin içerisindedir. Bu sınav vesilesiyle kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

"Siyer sınavını aynı zamanda ahlak sınavı olarak görmeliyiz"

İnsanoğlu için en önemli hususun dünya imtihanını kazanmak olduğunu ve bu imtihanı kazanmanın yolunun da Hazreti Muhammed’in (Sallahu Aleyhi Vesellem) hayatını öğrenmekten geçtiğini belirten Muhammed Yıldız ise "Efendimizin (Sallahu Aleyhi Vesellem) hayatını okumak ve öğrenmek, kurtuluş yolunu bulmak demektir. Elhamdülillah sınavımız güzel geçti. Özellikle insanı eğitecek düzeyde sorular hazırlanmıştı. Bu sınava katılanların hayatında güzel değişiklerin olacağını umuyor, giremeyen kişilerinde mutlaka bir sonra ki sene girmesini tavsiye ediyorum. Sahabeler İslam davasıyla tanışmadan önce farklı bir hayat içerisindeydi. Fakat İslam davasıyla tanışınca gökyüzünde ki yıldızlar gibi oldular. Bundan dolayı bu siyer sınavını aynı zamanda ahlak sınavı olarak görmeliyiz. Peygamber Efendimizin hayatını arkadaşlarımızdan, akrabalarımızdan ve tüm çevremizden mahrum bırakmayalım." diye konuştu.

"Dosdoğru yola gitmenin çaresi Kur’an ve Sünnettir"

Feraset ve takva sahibi olmanın yolu, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmekten geçtiğini dile getiren Mahsun Karabulut, bugünü iyi anlamak ve Allah'a kavuşturacak dosdoğru yolun Kur'an ve sünnet olduğunu, bunun içinde Efendimizin hayatının iyi öğrenilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Karabulut "Biz Müslümanlar ‘Yapamıyoruz, olmadı’ diyerek gerisin geriye gidemeyiz. İçerisinde bulunmuş olduğumuz şartları dinimize en uygun ve faydalı hale getirmeliyiz. Salgın nedeniyle okulların kapalı olması hasebiyle Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın böyle bir alternatif üretmesi çok faydalı oldu." ifadelerini kullandı.

Sınava yoğun bir şekilde hazırlandıklarını belirten Vedat Eytiz ise "İnsan dinini ve o dinin rehberini tanımadığı müddetçe gerçek anlamda İslam’ın değerini anlayamaz. Gerçek ve hak olan Rehberimiz Hazreti Muhammed’in (Sallahu Aleyhi Vesellem) hayatını öğrenmek, öğrendikten sonra da hayatımıza tatbik etmek zorundayız. Su, yemek ve hava canlılar için nasıl olmazsa olmaz ise Kur’an ve Sünnet bunlardan daha zorunlu ihtiyaçtır ve elzemdir. Sınavın bilhassa biz gençler için çok faydalı olduğuna inanıyorum." diye konuştu.


Siyer Yarışması'na çevrimiçi katılanlar duygularını paylaştı

Siyer Yarışması'na çevrimiçi katılanlar duygularını paylaştı

Siyer Yarışması'na çevrimiçi katılanlar duygularını paylaştı

Siyer Yarışması'na çevrimiçi katılanlar duygularını paylaştı

Siyer Yarışması'na çevrimiçi katılanlar duygularını paylaştı

Siyer Yarışması'na çevrimiçi katılanlar duygularını paylaştı

Siyer Yarışması'na çevrimiçi katılanlar duygularını paylaştı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler