"Siyeri Nebi'yi yaşamak lazım"

"Siyeri Nebi'yi yaşamak lazım"

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nda dereceye giren Hanili yarışmacılar, Resulullah'ın siretini, sadece öğrenmek için değil anlayıp yaşamak için okumak gerektiğini söylediler.

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nda (KDSS) Türkiye ikincisi ve Diyarbakır birincisi 99 doğru ile Hani ilçesinde Mustafa Yaşar oldu.

 

“Siyeri Nebi’yi yaşamak lazım”

KDSS’deki başarısının sırrını paylaşan Yaşar, “Resulullah’ın siretini sadece öğrenmek için değil, anlamak ve hayatımda tatbik etmek gayesi ile okudum.”dedi. Peygamber efendimizin siret ve sünnetinin öğrenilmesinin İslami hayat tarzı için önemli olduğunu ifade eden Yaşar, “Hz Muhammed’in hayatını kendi hayatımıza indirgemeliyiz. Siyeri Nebi’yi yaşamak lazım. O’nun mücadelesini gayret ve azmini, O’nun davaya olan düşkünlüğünü hakkıyla idrak edip, O’nun yolunu takip eden birer davetçi olmalıyız.” şeklinde konuştu.

 

KDSS’de dereceye giren bir diğer Hanili yarışmacı ise Gürbüz beldesinden Mehmet Kaya oldu. 98 doğru İle Türkiye 8’incisi olan Kaya, sınavla ilgili düşüncelerini şöyle ifade etti: “Kim güzel bir işte aracılık ederse, ona o işin sevabından bir pay vardır. Bu hayırlı işe vesile olan Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ediyorum. Güzel bir sınav oldu. Hamd olsun sınavda dereceye girerek umre ödülü kazandım. Peygamber efendimizin ayak bastığı topraklara gidecek olmak beni heyecanlandırıyor. Bu tarif edilemez bir duygu.”dedi.

 

“Siyeri Nebi’nin hayatımıza yön vermesi gerekir”

İslam’da Peygamber efendimizin hadis ve sünnetinin mutlaka öğrenilmesi gerektiğini belirten Kaya, “Resulullah’ın siretinin hayatımıza yön vermesi gerekir. Kurtuluşu, huzuru, barışı ve her iki dünya saadetini elde etmenin tek yolu İslam’ı gerektiği şekilde öğrenmek, anlamak ve yaşamaktır. İslam’ı gerektiği şekilde anlamanın tek yolu da onun ilk canlı uygulayıcısı, Peygamberler efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’i bilmek ve tanımaktır. Peygamberini tanımayan, onun hayatından habersiz olan bir kişinin İslam’ı anlamada da yetersiz kalacağını düşünüyorum.” dedi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.