Siyonist işgal devam ediyor: Ramallah'ta 193 dönüm araziye el konuldu

Siyonist işgal devam ediyor: Ramallah'ta 193 dönüm araziye el konuldu

Siyonist işgal rejimi, siyonist yerleşimcilere hizmet verecek bir çöp depolama sahasının inşası gerekçesiyle, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinin doğusunda yer alan, Filistinlilere ait 193 dönüm araziye el koyduğunu açıkladı.

Deyr Dibvan Belediye Başkanı Mansur Mansur, konu hakkında yaptığı basın açıklamasında, işgal rejiminin, yasa dışı yerleşim yerlerinde ikamet eden siyonist yerleşimcilerin yararına yapılacak çöp depolama sahası için Deyr Dibvan beldesi ile Ramon köyünde yaklaşık 193 dönümlük araziye el koyduğunu belirtti.

Açıklamasında Başkan Mansur, bölge halkının, topraklarının gasp edilmesinden ciddi manada rahatsız olduklarını ve işgal rejiminin gayrimeşru adımlarına ve işgal girişimlerine karşı her yoldan mücadele edeceklerini vurguladı.

Mansur yaptığı açıklamada, gasp edilen arazinin Deyr Dibvan ve Ramon halkına ait olduğunu, ancak işgalcilerin Filistinli vatandaşları arazilerine ulaşmaktan alıkoyduklarını bildirdi.

Ramallah'ın doğu kısmında yer alan Deyr Dibvan beldesi, şehir merkezinden 8 km uzaklıkta bulunuyor. Uluslararası sözleşmeler ve yasalara göre yasa dışı kabul edilen yerleşim yerlerini genişletmek isteyen siyonist işgal rejimi, söz konusu beldenin topraklarına el koyup bölge sakinlerini buradan zorunlu göçe tabi tutuyor.

Siyonist işgal rejimi, işgal altındaki Kudüs'ün doğusundaki Ebu Dis beldesinde de 1500 dönüm araziye el koyduğunu açıklamıştı.

Ebu Dis Topraklarını Koruma Komitesi Başkanı Bessam Bahr, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, işgalcilerin, Ebu Dis beldesinin doğusunda, Kedar Yerleşim Merkezi yakınlarında Filistinlilere ait yüzlerce dönüm araziyi tahrip ettiğini belirtti.

İşgal rejimi, daha önce de birçok kez Filistinlilere ait arazileri devlet arazisi ilan ederek gasp etmişti. Filistinlilerden bu yolla çalınan binlerce dönüm genişliğindeki araziler daha sonra siyonist yerleşimciler için tarım arazilerine ve işgal ordusu için askeri üslere dönüştürülüyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.