Siyonist işgal rejimi 3 Filistinliyi şehid etti

Siyonist işgal rejimi 3 Filistinliyi şehid etti

Geçtiğimiz hafta Filistin'de 70 bölgede çatışma yaşanırken siyonist işgal rejimi 3 Filistinliyi şehid etti, dört siyonist işgalci ise yaralandı.

9 noktada çatışmanın görüldüğü pazar gününde Beytülahim'in güneyindeki Gush Etzion Kavşağı'nda bir işgal askerini bıçaklama girişiminde bulunduğu iddiasıyla Muhammed Hüseyin Amr (35) şehit edildi.

Pazartesi günü ise Filistin'in farklı bölgelerine baskınlar düzenleyen siyonist işgal rejimi ile Filistinli gençler arasında 14 noktada çatışma yaşanırken Tamra beldesinde Ahmed Hicazi (22) şehit edildi. Çıkan çatışmalarda, 3 siyonist asker ve 3 Filistinli yaralanırken çok sayıda sivil biber gazından etkilendi.

Siyonist işgal rejimi ile Filistinliler arasında salı günü 10, çarşamba günü 12 ve perşembe günü 3 farklı noktada çatışma meydana geldi. Çıkan çatışmalarda bazı Filistinli gençler yaralanırken Yahudi işgal alanlarına ve siyonist işgal rejimi devriyelerine ateş edilip, molotof kokteyli atıldı.

5 Şubat Cuma günü, Ramallah'ın kuzeybatısındaki er-Risan tepesinde Filistinli Halid Mahir Nevfel (34) Yahudi bir işgalcinin kurşunlarıyla şehid oldu.

Filistin'in farklı bölgelerinde gerçekleşen protesto gösterilerine saldıran siyonist işgal rejimi ile Filistinliler arasında 17 noktada daha çatışma meydana geldi. Yaşanan olaylarda çok sayıda Filistinli yaralandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler