Siyonist işgal rejimi aralarında kadın ve engellilerin de olduğu 48 Filistinliyi katletti

Siyonist işgal rejimi aralarında kadın ve engellilerin de olduğu 48 Filistinliyi katletti

Kudüs Filistin ve israil Araştırmaları Merkezinin raporunda, siyonist işgal rejiminin, Batı Şeria ve Gazze’nin farklı noktalarında aralarında 9 çocuğun da yer aldığı 48 Filistinliyi şehit ettiği belirtildi.

Siyonist işgal rejiminin "herhangi bir ölüm veya ciddi yaralanma tehlikesi" olmamasına rağmen sivilleri katletmeyi sürdürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, söz konusu şehitlerin arasında 2 engelli, 4 esir ve 8 direniş aktivistinin de yer aldığı, Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlenen saldırılarda 3 Filistinlinin hayatlarından olduğu belirtildi.

Rapora göre siyonist işgal rejimi geçtiğimiz yıllarda yaptığı gibi bu yıl da vefat eden 8 Filistinlinin naaşına el koydu. Geçtiğimiz günlerde Beytülahim'deki Filistin Esir İşleri Heyeti Başkanı Munkiz Ebu Atvan, 8'i kasıtlı ya da tıbbi ihmal nedeniyle siyonist işgal rejimi zindanlarında şehid olmuş esirler olmak üzere 236 kişinin naaşının halen Filistin tarafına teslim edilmediğini söylemişti.

Raporda, siyonist işgal rejiminin Filistinlilere dönük 3 bin 648 alıkoyma girişiminde bulunduğu belirtildi. Esir alınanlar arasında Filistin’in önde gelen yetkililerinin yanı sıra çocuklar da bulunuyor.

Siyonist işgal rejimi Batı Şeria başta olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarında hemen her gün çeşitli gerekçelerle saldırı düzenliyor.

Siyonist işgal rejimi, sadece bu yıl aralarında Hamas üyelerinin de bulunduğu 9 Filistinli milletvekilini esir aldı. Bazıları serbest bırakılırken 3 milletvekilinin esaretinin devam etmesine karar verildi.

Merkez, siyonist işgal rejiminin gayri meşru uygulamalarının yıkım, toprak gaspı ve inşa girişimlerini önleme yoluyla Filistinlileri topraklarından tehcir etmeyi amaçladığını bildirdi.

Kudüs Filistin ve israil Araştırmaları Merkezi Saha Birimi, Batı Şeria ve ambargo altındaki Gazze Şeridi’nin tüm vilayetlerindeki Filistinlilerin siyonist işgal rejimi tarafından maruz kaldığı hukuksuzlukları günlük olarak kayıt altına alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler