Siyonist işgal rejimi Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere saldırdı

Siyonist işgal rejimi Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere saldırdı

​İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te düzenlenen gösterilere işgal rejimi güçlerinin müdahaleleri sonucu onlarca kişi yaralandı.

Siyonist İşgal rejiminin Kudüs'teki Yusufiyye Mezarlığı'nın girişinde toplanan bazı Kudüslülere müdahalesinde iki Filistinli genci alıkoydu.

Yusufiyye Mezarlığı etrafında meydana gelen olaylarda işgal rejimi güçleri, buranın yıkılmasına karşı çıkmak için toplanan Filistinlilerin üzerine ses bombaları atarak yakınları burada gömülü olan ailelerin mezarlığa girmesini engelledi. Mezarlıkta işgal yönetimine ait iş araçlarının yıkım ve düzleme çalışmaları ise devam etti.

Dün gece işgal güçlerinin Beytlahim'in batısındaki Husan köyüne düzenlediği baskın sebebiyle çıkan çatışmalarda da bir gencin yaralandığı ve bazı gençlerin de alıkonulduğu haber verildi.

Nablus vilayetine bağlı Beyta ve Beyt Decen kasabalarında da işgal güçleri yahudi yerleşimini protesto amacıyla haftalık olarak düzenlenen gösterilere müdahalede bulunarak göstericilerin üzerine göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları attı.

Buralardaki olaylarda bir ilk yardım görevlisi lastik kaplamalı mermiyle yaralanırken onlarca kişi de atılan gaz bombalarından dolayı nefes alma sorunu yaşadı.

Kefr Kaddum kasabasında da yahudi yerleşimine karşı haftalık olarak düzenlenen gösterilere işgal güçleri yine gaz ve ses bombalarıyla müdahale ettiler. Birçok kişi atılan bombalardan zarar gördü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.