Siyonist işgal rejimi, el-Halil’de bir Filistinlinin daha evini yıktı

Siyonist işgal rejimi, el-Halil’de bir Filistinlinin daha evini yıktı

Filistin halkına yönelik zulümde sınır tanımayan siyonist işgalciler, işgal altındaki Batı Şeria’nın El-Halil kentinin Beyt Avva kasabasına baskın düzenleyerek Filistinlilere ait inşaat halindeki bir binayı yıktı.

İşgalcilere ait buldozer ve yıkım makinaları, Beyt Avva kasabasına düzenlenen baskın sırasında ruhsatsız olduğu bahanesiyle Filistinli bir vatandaşın henüz inşaat aşamasındaki binasını yerle bir etti.

İşgalciler tarafından yıkılan binanın Filistinli Mead Hafız es-Suveyti isimli vatandaşa ait olduğu ve ayrıca bölgedeki birçok ev sahibine yakın bir zamanda evlerinin yıkılacağına dair ihtarname gönderildiği bildirildi.

Kasaba sakinleri, işgal güçlerinin, ruhsatsız olduğunu ileri sürdüğü ve işgal rejiminin Batı Şeria'nın çevresine ördüğü Ayrım Duvarı’na yakınlığı nedeniyle bölgedeki evlerin tek tek yıkıldığını, yıkılan binaların esasında duvarın örülmesinden önce var olduğunu, sivil insanların haklarının yok sayıldığını kaydetti.

Diğer taraftan işgalci siyonistler, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Ayrım (Utanç) Duvarı'nın devamı olan tel bariyerlere yakın olduğu gerekçesiyle Filistinlilere ait bazı evleri daha önce zorla boşaltarak yıkmıştı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere imar izni konusunda zorluk çıkaran ve Filistinlilerin yaptığı imar izni başvurularının tamamına yakınını reddeden işgalciler, Filistinlilere ait binlerce evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıkma tehdidinde bulunuyor.

Siyonist işgalcilerin bu uygulamasının hiçbir hukuki dayanağının bulunmadığını ifade eden Filistinliler, bunun "Siyonistlerin, Filistinlileri yıldırma ve kenti Yahudileştirme politikalarının bir parçası" olduğunu belirtiyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.