Siyonist işgal rejimi Filistin topraklarını sessiz sedasız gasp etmeyi sürdürüyor

Siyonist işgal rejimi Filistin topraklarını sessiz sedasız gasp etmeyi sürdürüyor

İşgal altındaki Filistin topraklarında bulunan Yahudi yerleşim alanlarını sürekli genişleten işgal rejimi, Kudüs'ün doğu kısmında 2 bin 540 yeni konutun daha inşasına onay verdi.

İşgalcilerin idaresindeki Kudüs Belediyesi İnşaat ve Planlama Komitesi, Kudüs ile Beytülahim arasındaki Givat Hamatos mahallesinde iki bin, Ebu Ğuneym mahallesinde 540 olmak üzere toplamda 2540 yeni yerleşim biriminin inşasını onayladı.

Filistin merkezli haber kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, işgalciler tarafından Filistinlilere ait gasp edilen topraklarda yeni yerleşim birimleri inşa edilerek bölgedeki Siyonistlerin sayısının artırılması planlanıyor.  

Diğer taraftan siyonist işgalciler, çiftçilerin yolunu kesmek, zeytin ağacı katliamı yapmak, ekin alanlarını kimyasal ilaçlarla çoraklaştırmak, tarım araçlarına el koymak gibi hukuksuz uygulamalarla Filistinleri evlerinden ve sahibi oldukları topraklardan göç etmeye zorluyor. 

Öte yandan siyonist işgal rejiminin, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn ile yaptığı normalleşme anlaşmalarının ardından Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimi inşa ve genişletme faaliyetlerini sürdürmesi dikkati çekiyor.

Siyonist rejimin 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim merkezi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 700 binden fazla siyonist yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zorlaştırıyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim merkezleri yasa dışı kabul ediliyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.