Siyonist işgal rejimi Filistinli çiftçilerin arazilerine gitmelerini engelliyor

Siyonist işgal rejimi Filistinli çiftçilerin arazilerine gitmelerini engelliyor

Siyonist işgal rejimi, Filistinli çiftçilerin Kudüs'ün kuzeybatısında bulunan el-Ceyb beldesindeki arazilerine gitmelerini engelliyor.

Yerel kaynaklar, işgalcilerin, Kudüs şehri ile kuzeybatısındaki köyleri birbirine bağlayan kontrol noktasını kapatarak zeytin toplamak için topraklarına gitmeye çalışan çiftçilere engel olduğunu belirtti.

Geçiş noktalarını kapatılması ve çiftçilerin topraklarına erişiminin engellenmesi Filistinli çiftçilerin en önemli geçim kaynaklarından biri olan zeytin hasadı için bir tehdit oluşturuyor. Bu da çiftçiler için büyük bir ekonomik kayıp anlamına geliyor.

Belde çiftçileri, ürünlerini işgal altındaki Kudüs’te satmanın zorluğundan mustarip. Askeri kontrol noktaları ve işgalcilerin baskıcı politikaları, ürünlerin pazarlanmasındaki en büyük engeller olarak karşılarına çıkıyor.

El-Ceyb beldesinin toplam alanı 9 bin dönümden fazlayken, 4 bin 500 dönümü yeni Yahudi yerleşim birimlerinin inşası için işgal edilmiş durumda.

Diğer yandan işgal rejimi, beldenin arazileri üzerinde kurulan ırkçı ayrım duvarı ve Gibeon Yahudi yerleşim merkezi için 400 dönümden fazla alana el koyduğunu açıklamıştı.

Filistinli çiftçilere ait tarım arazileri ve zeytin bahçeleri özellikle hasat mevsimlerinde siyonist yerleşimcilerin saldırılarına uğruyor. Filistinli çiftçilerin tarlalarındaki ve bahçelerindeki ürünleri toplamalarına engel olan işgalciler, zaman zaman da zeytin bahçelerine saldırıp ağaçları kesiyor, yakıyor ve toplanan ürünleri çalıyorlar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler