Siyonist işgal rejimi Filistinlilerin evlerini yıkmaya devam ediyor

Siyonist işgal rejimi Filistinlilerin evlerini yıkmaya devam ediyor

Siyonist işgal rejimi, Tubas’a bağlı Yerza Mezrası'nda Filistinlilere ait iki evi yıkarak aileleri yerlerinden etti.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilerde, işgalcilerin yıkım araçları eşliğinde Yerza'ya baskın düzenleyerek bölgeyi kuşatıp Rami ve Hafız Naim Musaid isimli Filistinli kardeşlere ait iki evi yıktığı belirtildi.  İşgalciler, iki kardeşe geçen hafta evlerinin yıkılacağına dair tebligat göndermişlerdi.

İşgal rejimi, söz konusu bölgedeki evleri sürekli yıkarak bölge sakinlerini korkutma ve göçe zorlamayı, hukuksuz bir şekilde el koyduğu arazileri de Yahudi yerleşimi projelerinde kullanmayı hedefliyor.

Ürdün Vadisi'ndeki Tubas kentine bağlı köylerden biri olan Yerza Mezrasında 1967'de Batı Şeria'nın işgalinden önce 120-150 arasında aile yaşamaktaydı. İşgalin ardından siyonist işgalciler, burayı askeri bölge ilan etti.

 2020 Ağustos ayı, Filistin’de yıkılan ev sayısının yılbaşından bu yana en yüksek sayı olan 44'e ulaşmasıyla birlikte düzinelerce yıkım ihtarnamelerine tanık oldu.

HAMAS’ın Batı Şeria’daki medya ofisi tarafından yayınlanan periyodik rapora göre, işgalciler geçen ağustos ayında 393 tutuklama dâhil olmak üzere toplamda 1655 ihlal gerçekleştirdi. Bu da haziran ayındaki sayının iki katıdır.

Söz konusu Raporda, sırasıyla Beytülahim 292, Kudüs 279 ve el-Halil 254 ihlalle, siyonist rejimin ihlallerine karşı en savunmasız bölgeler olduğu belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.