Siyonist işgal rejimi Filistinlilerin inşaat yapmasına engel oluyor

Siyonist işgal rejimi Filistinlilerin inşaat yapmasına engel oluyor

Siyonist işgal rejimi, işgal altındaki Kudüs'ün kuzeyinde bulunan Kalendiye köyüne baskın düzenleyerek kimisi ev, kimisi tesis, kimisi istinat duvarı olan onlarca inşaatın sahibine inşaatlarını durdurmaları için uyarı yazıları verdi.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgalciler köye baskın düzenleyerek üç evin, onlarca tesisin ve istinat duvarının sahiplerine inşaatlarının ruhsatsız olduğu iddiasıyla derhal durdurmaları uyarısında bulunan yazılar teslim ettiler.

Kalendiye köyünde bulunan evlerin yaklaşık yarısının ruhsatsız olduğu gerekçesiyle işgal rejiminin yıkım tehdidiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Siyonist işgal rejimi, Kudüs ve Batı Şeria bölgesinde sürekli yeni yahudi yerleşim merkezleri kurulması için hazırlanan projelerini onaylayıp, binlerce konuttan oluşacak yeni yahudi yerleşim merkezleri inşa edilmesi kararları alırken, Filistinlilerin kendi öz yurtlarında ev veya herhangi bir iş yeri, ziraî mesken ya da duvar yapmasına izin vermiyor.

Filistinliler, işgal rejiminden ruhsat alma mücadelesinden bir sonuç elde edemiyorlar. Kendi kararlarıyla inşaat yapmaları durumunda da derhal yıkım uyarısıyla karşı karşıya kalıyor ve kendi inşaatlarını kendi elleriyle yıkmaları isteniyor. Yıkmamaları durumunda da belediyeden yıkım ekipleri gelip çok yüksek miktarlarda yıkım masrafları çıkarıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.