Siyonist işgal rejimi HAMAS liderlerinden Şeyh Yusuf’u alıkoydu

Siyonist işgal rejimi HAMAS liderlerinden Şeyh Yusuf’u alıkoydu

Siyonist işgal rejimi, Ramallah’ın yakınlarında bulunan Beytunya’daki evine düzenlediği baskınla Hamas'ın Filistin parlamentosundaki Değişim ve Islah Bloku üyesi Milletvekili Hasan Yusuf'u alıkoydu.

Yerel kaynaklar, işgalcilerin, bölgeye yakın konumda bulunan Ofer Askeri Karargâhı’ndan gelerek kasabanın belirli noktalarına yönelik alıkoyma operasyonu gerçekleştirdiğini ve evine yaptıkları baskında Şeyh Yusuf’u hiçbir gerekçe göstermeden alıkoyduğunu aktardı.

HAMAS hareketinin kurucularından olan Şeyh Yusuf, 15 aylık esaretten sonra geçtiğimiz temmuz ayında serbest bırakılmıştı.

Daha önce de pek çok kez alıkonulan 65 yaşındaki Filistinli Milletvekili, son olarak 2 Nisan 2019'da Ramallah'taki evine düzenlenen baskınla işgalcilerce alıkonulmuştu.

Diğer taraftan zindanlarda esaret hayatı en uzun süren Filistinli esirlerin başında gelen Şeyh Yusuf, 21 yıl idari tutukluluk adı altında demir parmaklar arasında yaşamını sürdürdü.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen işgalciler, çeşitli iddialarla Filistinlileri alıkoyuyor.

Filistin resmi kaynaklarına göre, işgalcilere ait zindanlarda hâlâ 160’ı çocuk, 41’i kadın olmak üzere 4 bin 700 Filistinli bulunuyor.

İşgalciler, "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.