Siyonist işgal rejimi Kudüslüleri Mescidi Aksa’dan uzaklaştırma zulmünü sürdürüyor

Siyonist işgal rejimi Kudüslüleri Mescidi Aksa’dan uzaklaştırma zulmünü sürdürüyor

İşgal rejimi, Kudüs’te iki Filistinliye 6 ay Mescidi Aksa’dan uzaklaştırma cezası verdi.İşgalciler, Mescidi Aksa'nın kapılarından biri olan Esbat Kapısı'nda "yasadışı toplanma" bahanesiyle Filistinli İsam Ümeyr ve Rafet Necip’i alıkoydu.

Yerel kaynaklar, işgalcilerin, Ümeyr ve Necip’in önümüzdeki Perşembe günü her birinin 5000 şekel para cezasıyla birlikte ifade vermek üzere soruşturma merkezine gitmelerini şart koştuğunu belirtti.

İşgal yetkilileri Perşembe günü Filistinli genç İbrahim en-Netişe’yi, uzaklaştırma cezasını kaydettirmek için önümüzdeki hafta "el-Kışla" merkezine gitmesi şartıyla, mübarek Mescidi Aksa’dan bir haftalığına uzaklaştırdı.

Siyonist işgalciler, Çarşamba günü de Filistinli Ruhi Kulgazi ve Yakup ed-Dibağ’a, Mescidi Aksa’dan bir haftalığına uzaklaştırma cezası vererek cezayı kaydettirmek için önümüzdeki hafta "el-Kışla" merkezine gitmelerini şart koştu.

Kudüslüler, Mescidi Aksa'dan uzaklaştırılmanın ve orada ibadetten mahrum bırakılmanın zulmüne maruz kalıyor. Ancak ulaşabildikleri kadar mescidin avlusuna yaklaşıp namaz kılmak ve hazır bulunmakta ısrar ediyor.

Siyonist işgal rejimi, Mescidi Aksa murabıtlarını (gönüllü nöbetçiler) Aksa’dan uzaklaştırma, alıkoyma, baskı ve saldırılarla hedef alıyor.

Mescidi Aksa'yı, Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekân bakımından ikiye bölme planları yapan işgal rejimi, bu planlarını hayata geçirebileceği zemini oluşturmak için Mescidi Aksa murabıtlarına yönelik saldırılarını artırıyor.

Kendilerini “murabıt” olarak adlandıran Mescidi Aksa’nın gönüllü bekçileri, ellerinde silah olmadan karşılaştıkları tüm tutuklamalar, uzaklaştırmalar, tacizler, seyahat yasakları ve evlerine yapılan saldırılara rağmen işgalin komplolarına engel olmak için muhafızlık yapıyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler