Siyonist işgal rejimi Kudüs'ü, merkezi Yahudi şehrine dönüştürmeyi planlıyor

Siyonist işgal rejimi Kudüs'ü, merkezi Yahudi şehrine dönüştürmeyi planlıyor

​Kudüs ve Kutsal Mekanlara Destek İçin İslam-Hıristiyan Komitesi Genel Sekreteri Hanna İsa, siyonist işgal rejiminin, Kudüs'ü, önümüzdeki birkaç yıl içinde bir merkezi Yahudi şehri haline getirmek için planı olduğunu söyledi.

Siyonist işgal rejiminin, altında yeni kazılar yaparak müzeye dönüştürme yoluyla Mescid-i Aksa'yı Yahudileştirme planlarının devam ettiğinin altını çizen Hanna İsa, çevresindeki Kudüs mahallelerine de yeni Yahudi yerleşim birimleri inşa etmek suretiyle Filistinlilerin yerleşim alanlarının daraltılması çabalarının da devam ettiğini ifade etti.

İşgal rejiminin tarihi, dini ve kültürel eserleri hedef alan büyük çapta ihlal ve saldırılarına tepki gösteren İsa, bu yöndeki uygulamaların uluslararası hukuka ve alınan uluslararası kararlara aykırı olduğunu belirtti.

İsa, uluslararası kararların siyonist işgal rejiminin buradaki yetkilerini sınırlandırdığına vurgu yaparak siyonist işgalcilerin buranın görünümünü ve mevcut yapısını değiştirmesinin bütün bu kararlara aykırı olduğunu hatırlattı.

Hanna İsa, işgal rejiminin askeri baskı uygulamalarına başvurarak yaptığı değişiklikleri emrivaki haline getirmek suretiyle kabul ettirmeye çalıştığına dikkat çekerek, bunun uluslararası toplumun reddi sebebiyle meşruiyet kazanamayacağını söyledi.

Ayrıca, siyonist işgalcilerin tek taraflı olarak Kudüs'ü ilhak yönünde gösterdiği iradenin ve bu konuda aldığı kararların da geçersiz olduğunu dile getirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler