Siyonist işgal rejimi Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Siyonist işgal rejimi Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklama göre, Siyonist işgal rejimi, Mescid-i Aksa'nın güneybatısında bulunan El-Meğaribe Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e baskın düzenledi.

Açıklamada, işgal rejimi Covid-19 karantinası süresince baskın düzenledikleri, bugün karantina sürecinin sona ermesiyle birlikte baskınların artırılacağı belirtildi.

İşgal rejimi tarafından sabah ve öğleden sonra Harem-i Şerif'e düzenlenen bu tür baskınlar bölgede gerginliğin tırmanmasına neden oluyor.

Mescid-i Aksa ve Kudüs'teki vakıflar, Siyonist işgal rejimi ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor.Daha önce Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin izni dahilinde Mescid-i Aksa'yı ziyaret eden işgal rejimi, 2003'ten bu yana Vakıflar İdaresinin egemenliğini ihlal ederek Müslümanların kutsal mabedine sıklıkla girerek baskın düzenliyor. İşgal altındaki Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. 


Siyonist işgal rejimi Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler