Siyonist işgal rejimi Müslümanlara ait mezarlığa zarar veriyor

Siyonist işgal rejimi Müslümanlara ait mezarlığa zarar veriyor

Mescid-i Aksa’nın kuzeyinde yer alan El-Yusufiyye Mezarlığı'nda kazı çalışmaları yapan işgal rejimi, mezarlığa zarar vermeye devam ediyor.

Mescid-i Aksa’nın kuzeyinde yer alan El-Yusufiyye Mezarlığı'nda kazı çalışmaları yapan ve 2020 yılında söz konusu kabristanın surlarını ve girişinde bulunan basamakları yıkan işgal güçleri, Şehitler Kabristanı’na yönelik tahribat çalışmalarına ve Müslümanların kabirlerine hasar vermeyi de sürdürüyor.

El-Yusufiyye Mezarlığı'nın Kudüs'te Müslümanlara ait en eski mezarlıklardan biri olduğu ve Şeddad Bin El-Evs, Ubade Bin Es-Samit gibi sahabilerle Kudüs'ün önde gelen şahsiyetlerinden onlarcasının burada medfun olduğu belirtildi.

İşgal yetkilileri, Kudüs'teki sözde Yüksek Mahkemesi'ne, etrafı mübarek kılınan Mescid-i Aksa’nın kuzeyinde yer alan El-Yusufiyye Mezarlığı'nda kazı çalışmalarını yasaklayan kararının iptal edilmesi talebinde bulunarak, kazı çalışmalarına devam etmek istiyor.

Kudüs kentini tamamen Yahudileştirmek ve kentin İslami kimliğini yok etmek isteyen işgal rejimi, bölgedeki Müslümanlara ait tarihi mezarlıkları yıkıyor, yerlerine Yahudi yerleşim birimlerini inşa ediyor.

Öte yandan siyonistler, zaman zaman işgal polisi eşliğinde bu mezarlıklara saldırıyor. Bu durum sık sık bölgede gerginliğin tırmanmasına ve Filistinlilerle işgal güçleri arasında çatışmalar yaşanmasına neden oluyor.

Yerel kaynaklar, İsrail Doğa ve Parklar Kurumu ile işgal rejimine bağlı Kudüs Belediyesi’nin, Yüksek Mahkeme'den, El-Yusufiyye Mezarlığı'nda buldozerli faaliyetler ve kazı çalışmalarına devam etme izni verilmesini talep ederken, söz konusu bölgede ihlalleri yasaklayan daha önceki bir kararın da iptal edilmesi çağrısında bulundu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler