Siyonist işgal rejiminden Mescidi Aksa’nın kadın murabıtına 5 ay uzaklaştırma cezası

Siyonist işgal rejiminden Mescidi Aksa’nın kadın murabıtına 5 ay uzaklaştırma cezası

Siyonist işgal rejimi, işgal altındaki Kudüs’ün Eski Şehir bölgesi sakinlerinden ve Mescid-i Aksa’nın kadın murabıtı olan Ayide es-Seydavi hakkında 5 ay Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma kararı verdi.

Mescid-i Aksa’nın kadın murabıtlarından olan es-Seydavi, defalarca alıkonularak ve Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırarak işgal rejiminin zulmüne maruz kalıyor. Tüm bunlara rağmen es-Seydavi, işgalcilere karşı ne mücadelesinden ne de gayretinden ödün veriyor.

Siyonist işgal rejimi, Mescidi Aksa'nın gönüllü bekçileri olarak bilinen birçok murabıtın yanı sıra, Harem-i Şerif'in hizmetlerini yürüten Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'ne bağlı korumaları ve görevlileri de çeşitli nedenler ileri sürerek alıkoyuyor, bazılarına da Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezası veriyor.

Son günlerde bu ihlallerini artıran işgalciler, Mescid-i Aksa görevlilerini hedef alarak Müslümanların Mescid-i Aksa'yı korumaya yönelik dirençlerini kırmaya çalışıyor.

Öte yandan HAMAS’ın Batı Şeria’daki medya ofisi tarafından yayınlanan periyodik rapora göre, işgalciler geçen Eylül ayı içinde Filistinlilere yönelik 1575 ihlal gerçekleştirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.