Siyonist işgal rejiminden Sudan'a normalleşme (!) hediyesi: Birkaç torba un

Siyonist işgal rejiminden Sudan'a normalleşme (!) hediyesi: Birkaç torba un

"Üç Hayır'ın Başkenti" olarak bilinen Hartum'da darbe sonrası gerçekleştirilen uzlaşma ile iktidara geçen Geçiş Yönetimi, siyonist işgal rejimi ile sözde normalleşme anlaşması imzaladı.

Buna karşılık siyonist işgal rejimi de bu ülkeye birkaç çuval un yardımında bulunacağını açıkladı. Sözde yardım vaadi, uluslararası boyutta ele alındığında oldukça küçük miktarda bir oran.

Böylece işgal rejimi kendisiyle ilişki içine girmek isteyen Arap ülkelerinin ne kadar zillete düştüklerini de dünyaya göstermiş oluyor. Onları çuvalıyla kendisinden un isteyen zavallı durumuna düşürüyor. Sudan'daki işbirlikçi hükümetin ise adını ABD'nin terör listesinden çıkarmak için 335 milyon dolar tazminat ödediğini de unutmamak gerekiyor.

İşgal rejiminin sözde başbakanı siyonist Netanyahu, Sudan'a 5 milyon dolarlık un göndereceğini açıkladı. Siyonist Netanyahu yaptığı açıklamada, "Sudan ile sıcak bir barış yapıldığının farkındayız ve yeni dostlarımıza hemen sıcağı sıcağına 5 milyon dolar değerinde buğday unu göndereceğiz." dedi ve ABD ile birlikte Sudan'daki geçiş sürecini destekleyeceğini söyledi.

Sudan'daki muhtelif partiler ve ileri gelen şahsiyetler, Geçiş Konseyi'nin başkanı Abdülfettah El-Burhan ile Başbakan Abdullah Hamduk'un konuyu meclise sunmadan tamamen kendi kişisel kararlarıyla siyonist işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmeyi kabul ettiklerini belirttiler.

Sudan'ın başkenti Hartum "3 hayırın başkenti" olarak biliniyor

Sudan'ın başkenti Hartum, 1967'deki Arap-israil savaşının ardından burada düzenlenen ve "israil ile barışa hayır, israil'in devlet olarak tanınmasına hayır ve israil'le müzakerelere hayır" içerikli genelgeyle sonuçlanan Arap Zirvesi nedeniyle "3 hayırın başkenti" olarak biliniyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.