Siyonist işgal rejiminin “Apartheid Tıbbı” karşıtı kampanya başlatıldı

Siyonist işgal rejiminin “Apartheid Tıbbı” karşıtı kampanya başlatıldı

Filistin Ulusal Girişim Hareketi Genel Sekreteri Mustafa el-Bergusi, Filistinlileri Covid-19 aşı sürecinin dışında bırakan işgal rejiminin, ırkçı Apartheid politikasına karşı uluslararası çapta küresel bir kampanyanın başlatıldığını bildirdi.

El-Bergusi, siyınist işgal rejiminin “Apartheid Tıbbı” politikasına karşı başlatılan uluslararası imza kampanyasıyla, işgal altındaki Batı Şeria ile işgalcilerin ambargo zulmüne maruz kalan Gazze Şeridi’nde yaşam mücadelesi veren Filistinlilerin derhal aşılanmasının amaçlandığını vurguladı.

El-Bergusi ayrıca, sağlık alanında önemli çalışmalarıyla tanınan çok sayıda doktorun, bilim adamının yanı sıra birçok ünlü düşünür ve sanatçının kampanyaya destek verdiğini de belirtti.

Siyonist işgal rejimi, zindanlardaki "güvenlik" tutuklularına Covid-19 aşısı yapılmaması için geçen ay ilgili kurumlara talimat gönderdi.

Filistin Esirler Cemiyeti'nin verilerine göre, işgal zindanlarında 190 Filistinli esir Covid-19'a yakalandı.

Apartheid, Afrika'nın güneyinde bulunan Güney Afrika Cumhuriyeti ile bu devlete bağlı Güneybatı Afrika'da 1948 - 1994 yılları arasında resmî devlet politikası olarak iktidarda bulunan Ulusal Parti hükûmeti tarafından uygulanan ve bu doğrultuda yasalar çıkararak ırksal ayrımcılığı savunan sistemdir.

Apartheid kelimesi Afrikanca "ayrılık" anlamına gelmektedir. Bu süreç Avrupa kökenli beyazlar tarafından, baasskap adı da verilen ve beyaz ırkın diğer ırklardan üstün olduğunu savunan bir ideoloji ile yürütülmüştür. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.