Siyonist işgal rejiminin Batı Şeria’da yeni işgal yerleri inşa kararına tepkiler sürüyor

Siyonist işgal rejiminin Batı Şeria’da yeni işgal yerleri inşa kararına tepkiler sürüyor

Siyonist işgal rejiminin, işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te toplam 2 bin 572 konutluk ilave yasa dışı Yahudi yerleşim birimi inşası yolunda attığı adıma bir tepki de Ürdün’den geldi.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dayfullah el-Fayiz, konu hakkında yaptığı açıklamada, işgal rejiminin, yasa dışı Yahudi yerleşim alanlarını genişletme amacıyla yürüttüğü politikaların hukuksuz ve gayrimeşru olduğunu vurgulayarak, bu bağlamda alınan tüm kararları kınadıklarını belirtti.

Dünyanın muhtelif yerlerinden işgal altındaki Filistin topraklarına getirilen siyonist Yahudiler için inşa edilecek yerleşim birimlerinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu aktaran el-Fayiz, ayrıca yerleşim faaliyetlerinin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2334 sayılı kararı başta olmak üzere uluslararası hukukun açıkça ihlali anlamına geldiğine dikkat çekti.

Uluslararası topluma seslenen el-Fayiz, işgal rejimine, yerleşim politikalarını ve faaliyetlerini durdurması için baskı yapmak suretiyle sorumluluklarını üstlenme çağrısında bulundu.

Sivil toplum kuruluşu Peace Now (Şimdi Barış) Hareketi'nin açıklamasına göre, siyonist rejim, 460'ı Kudüs'te olmak üzere Batı Şeria'da 2 bin 572 yeni konutun inşa edilmesi için ihale açtı.

Peace Now daha önceki açıklamalarında, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan Yahudi yerleşim birimlerinin, Trump'ın görev süresinde ikiye katlandığını belirtmişti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.