Siyonist işgal rejiminin yerleşim politikası ve ev yıkma girişimlerine AB’den tepki

Siyonist işgal rejiminin yerleşim politikası ve ev yıkma girişimlerine AB’den tepki

Avrupa Birliği, siyonist işgal rejiminin Filistinlilere ait evleri yıkma ve özel mülklerine el koyma politikaları nedeniyle tepki gösterdi.

Avrupa Birliği (AB), işgal rejimini, Filistinlilere ait evleri yıkma ve özel mülklerine el koyma gibi hukuksuz politikalarını durdurmaya ve politikalardan olumsuz yönde etkilenen Filistinlilere insani yardımların erişimini kolaylaştırmaya çağırdı.

AB Komisyonu Sözcüsü Peter Stano yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Yahudi yerleşim alanlarını genişletmesi ve bu bağlamda attığı adımlara şiddetle karşı çıktıklarını belirterek, işgal rejiminin, Filistinlileri zorunlu göçe tabi tutması, evlerini yıkması ve özel mülklerine el koymasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Stano, tüm dünyanın Covid-19 salgınıyla mücadele etmeye odaklandığı bu dönemde işgal rejiminin, Filistinlilerin evlerini yıkmaya devam etmesinin insanlık dışı olduğunu belirtti.

İşgalcilerin, Ürdün Vadisi'ndeki Himsa el-Fevka bölgesinde Filistinlilere ait 46 yapıya el koyup yıktığını aktaran Stano, bu yıkımların, aralarında 35 çocuğun da bulunduğu 60 Filistinlinin açıkta kalmasına yol açtığını ifade etti.

İşgal rejiminin, Filistinlilere ait ev ve yapılara yönelik sürdürdüğü yıkım politikasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve iki devletli çözümün önünde engel teşkil ettiğini söyleyen Stano, AB'nin, işgalcilerin yerleşim politikasına, zorla tahliye, yıkım ve el koyma gibi eylemlerine itiraz ettiğine dikkat çekti.

İşgal altındaki Kudüs'te Filistinlilere imar izni konusunda zorluk çıkaran ve Filistinlilerin yaptığı imar izni başvurularının tamamına yakınını reddeden işgalciler, Filistinlilere ait binlerce evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıkma tehdidinde bulunuyor. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler