Siyonist işgalci rejimden "İran" açıklaması: Saldırı planlarını hızlandırdık

Siyonist işgalci rejimden "İran" açıklaması: Saldırı planlarını hızlandırdık

Siyonist işgal rejimi sözde genelkurmay başkanı Aviv Kochavi, İran'ın nükleer programına yönelik saldırı planlarını "büyük ölçüde hızlandırdıklarını" söyledi.

Suriye'de düzenledikleri saldırılarla İran'ın "sözde kuzey sınırında varlığını ve silahlarını büyük ölçüde azalttıklarını" iddia eden Kochavi, "ana hedeflerinin İran'ın Orta Doğu'daki varlığını en aza indirmek" olduğunu söyledi.

İran'ın nükleer programına yönelik saldırı planlarını "büyük ölçüde hızlandırdıklarını" ifade eden Kochavi, savunma bütçesindeki artışın da bu amaçla yapıldığını kaydetti.

Siyonist işgal rejimi sözde savunma bakanı Benny Gantz da 25 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, Tahran'ın nükleer silah geliştirmesine yalnızca iki aylık bir süre kaldığını iddia etmişti.

Gantz, 60 ülkenin büyükelçisine hitaben Tel Aviv'de düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada "İran'ın müzakere masasına dönme ve bir anlaşmaya imza atmaya niyeti olup olmadığını bilmiyoruz. Uluslararası toplum, İran'ın nükleer silah yolunda ilerlemesini durdurmak için uygulanabilir bir B planı oluşturmalı." ifadelerini kullanmıştı.

"israil harekete geçmek için gerekli imkâna sahip ve bunu yapmaktan çekinmeyecektir." iyen Gantz, "israilin gelecekte nükleer bir İran'ı önlemek için harekete geçmek zorunda kalacağı ihtimalini göz ardı etmiyorum." demişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.