Siyonist işgalciler Filistinlilere ait arazileri tahrip ediyor

Siyonist işgalciler Filistinlilere ait arazileri tahrip ediyor

​Filistinlilere ve özel mülklerine yönelik hukuksuz uygulamalarını sürdüren Siyonist işgalciler, bu sabah el-Halil'in doğusundaki el-Beka'a bölgesindeki tarım arazilerini buldozerle tahrip etti.

Yahudilerin işgal girişimine şahitlik eden arazilerin sahibi Arif Cabir, terörist yerleşimcilerin yaklaşık 25 dönümlük tarım arazisine el koymaya çalıştığını belirterek bunun ilk olmadığını bundan önce de topraklarının 14 kez istila edilmekle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Cabir, direniş grupları, insan hakları savunucuları ve Filistinli aktivistlerin kendisini desteklemek için geldiklerini, kendisini ezmeye ve topraklarından zorunlu göçe tabi tutmaya çalışan aşırılık yanlısı yerleşimcileri bölgeden uzaklaştırdıklarını ifade etti.

Filistinli Cabir, kendisini desteklemeleri ve topraklarını Yahudi yerleşimcilerin saldırılarından korumaları için yetkili makamlara başvuruda bulunduğunu söyledi.

Binlerce dönüm tarım arazisiyle el-Halil’in gıda kaynağı konumunda olan el-Beka'a beldesine tamamen yerleşmek isteyen işgal güçleri ve yerleşimci çeteler, bölgedeki tarım arazilerine saldırarak, Filistinlilere ait su kuyularını yıkıyor ve mahsullerine zarar veriyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.