Siyonist işgalciler Filistinlilere ait araziye el koymaya çalışıyor

Siyonist işgalciler Filistinlilere ait araziye el koymaya çalışıyor

Filistinli gençlerden bir grup dün akşam Kudüs’e bağlı Silvan beldesinde Yahudi mahallesine dönüşen evlerin arasındaki bir araziye el koymaya çalışan Siyonist işgalcilere engel oldu.

Filistinli gençlerin geçtiğimiz günlerde dolaylı yollarla Yahudilere satılan evlerin arasında kalan ve Yahudi yerleşimcilerin el koymak istediği arazide nöbet tuttuklarını, işgal askerlerinin Yahudi yerleşimcileri korumak için bölgede geniş önlemler aldığı belirtildi.

İşgal belediyesi, Silvan beldesi el-Bustan Mahallesi’ndeki yüzlerce evi yıkmayı, bölgede “Tevrat bahçesi” inşa etmeyi ve Yahudi yerleşim projelerini hayata geçirmeyi planlıyor.

İşgal rejimi mahkemesi yaklaşık 12 yıl önce el-Bustan Mahallesi’nin kaldırılmasına karar vermişti.

İşgal belediyesi, Silvan beldesi sakinlerinin el-Bustan Mahallesi’nde kurduğu eylem çadırını yasa dışı olduğu iddiasıyla kaldırdı fakat belde sakinleri çadırı yeniden kurdu.

İşgal rejimi, Mescid-i Aksa’nın güneyinde yer alan Silvan beldesi sakinlerini göçe zorlayarak evlerine ve arazilerine el koymaya çalışıyor.

Yahudi yerleşimciler için sürekli yeni konutla inşa eden işgal yönetimi, Filistinlilerin evlerini ve iş yerlerini de ruhsatsız inşa edildikleri bahanesiyle yıkıyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.