Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Yahudi gasıplar sözde "Kefaret Bayramı" gününde Talmudik ritüellerini gerçekleştirmek için Mescid-i Aksa'nın güneybatısındaki El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e baskın düzenledi.

Yahudi gasıpların Yom Kipur kutlamaları devam ederken Kudüs'e giriş çıkışların kapatılmasının yanı sıra Kudüs Eski Şehir'de de belirli bölgeler kapatıldı. Eski Şehir'in en işlek çarşılarından olan Kattanin/ Pamukçular çarşısındaki esnafların dükkânlarını açmalarına izin verilmiyor.

Mescid-i Aksa'yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölme ve Yahudileştirme planları yapan işgal rejimi, söz konusu planlarını hayata geçirebilmek için Yahudi gasıpları Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

Mescid-i Aksa, işgal rejimi ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan sözde barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor. Ancak işgalci gasıplar, 2003'ten bu yana polis eşliğinde kutsal mabede giriyor. Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğinin ihlal edildiği bu girişleri "baskın" olarak nitelendiriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler