Siyonist işgalciler, Mescidi Aksa’ya yönelik baskınları artırdı

Siyonist işgalciler, Mescidi Aksa’ya yönelik baskınları artırdı

Siyonist işgalci ırkçı Yahudi yerleşimciler, Kudüs’ün “Eski Şehir” bölgesinde yer alan mübarek Mescidi Aksa avlusuna baskın düzenledi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kudüs İslami Vakıflar Dairesi, 110 fanatik siyonist işgalci Yahudi yerleşimcinin Mescidi Aksa’ya baskın düzenlediğini ve avlusunda turlar attığını söyledi.

Filistinli âlimler, tüm Filistinlileri işgalcilere karşı durmak için özellikle Arefe günü Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya gitmeye çağırdı.

Diğer yandan Filistin’de faaliyet gösteren Halk Komiteleri, işgal altındaki Filistin topraklarında varlık mücadelesi sürdüren Filistinliler başta olmak üzere imkânı olan herkesi, Arefe gününden bayramın ilk gününde kılınacak Cuma namazına kadar Mescidi Aksa’da bulunmaya davet etti.

Siyonist "Tapınak Öğrencileri” isimli terör örgütü, Mescidi Aksa’yı Yahudileştirmek amacıyla “Tapınak Dağı Ellerimizde” başlıklı bir kampanya başlattı.

Örgüt, 27 ile 30 Temmuz arasında sözde "Tapınağın yıkılması" anısına Mescidi Aksa’ya büyük ve özel baskınlar yapılması çağrısında bulunmuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.