Siyonist işgalciler ve ABD Konya’da 5 dilde tel’in edildi

Siyonist işgalciler ve ABD Konya’da 5 dilde tel’in edildi

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Gençlik yapılanmaları tarafından düzenlenen basın açıklamasında siyonist işgalciler ve ABD 5 dilde tel’in edildi.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Gençlik yapılanmaları, emperyalist ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü siyonistlerin başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımaya yönelik şer planını, düzenlenen basın açıklamasıyla Türkçe, Arapça, İngilizce, Fransızca ve Rusça olmak üzere 5 dilde protesto etti.

Halkın yoğun katılım gösterdiği programda sık sık tekbirler getirilip emperyalist Amerika ve siyonist işgalciler aleyhine sloganlar atıldı.

Mısırlı Mümin Hüseyin’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Seyit Bayram Özalp’ın Türkçe, Filistinli Baha Almasri’nin Arapça, Bangladeşli Nureddin Hamim’in İngilizce, Demokratik Kongolu Patrik İbrahim’in Fransızca ve Özbekistanlı Osman Sattarov’un Rusça yaptığı basın açıklamasıyla devam etti.

“Bu birlikteliğimiz zalimleri korkudan titretecek kadar tesirlidir”

Türkçe basın açıklamasını okuyan Seyit Bayram Özalp, “Biz bugün burada, gücü ve kuvvetiyle, imanından kaynaklanan sonsuz imkânıyla, yalnızca Kudüs’ü değil, dünyadaki tüm mazlum coğrafyaları yeniden ayağa kaldıracak, bir, iri ve diri tutacak ümmetimizin küçük bir numunesi olarak 60 farklı ülkeden gençler bir araya gelmiş bulunmaktayız. Kalbimiz Asya’dan Afrika’ya, Ortadoğu’dan Balkanlara kadar 'biz bir milletiz' diye atmaktadır. Bu birlikteliğimiz zalimleri korkudan titretecek kadar tesirlidir. Bizler bu şuur ve inançla diyoruz ki, biz Kudüs’ün israil’in başkenti oluşunu kabul etmek şöyle dursun, israil diye bir devletin varlığını kabul etmiyoruz. İslam dünyası içinde aşırı hormonlu bir canavar gibi büyüyen sözde devlet, er yâda geç tarihin çöplüğüne gönderilecektir.” dedi.

Basın açıklamasına Konya’da okuyan 60 farklı ülkeden gelen öğrenci, STK temsilcileri ve halk katıldı.

Basın açıklaması, Kudüs için yapılan duanın ardından sona erdi. (Suat Tink - İLKHA) 
































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.