Siyonist işgalcilerin Kefer Kaddum yürüyüşüne saldırılarında 7 kişi yaralandı

Siyonist işgalcilerin Kefer Kaddum yürüyüşüne saldırılarında 7 kişi yaralandı

Siyonist işgalciler, Batı Şeria'daki Kefer Kaddum köyünde ilhak planına karşı düzenlenen yürüyüşe katılanlara saldırması sonucu 7 kişi yaralandı.

Bugün siyonist işgalcilerin Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki Kefer Kaddum köyünde yahudi yerleşimciliğine ve Batı Şeria'nın bir bölümünün ilhak edilmesi planına karşı haftalık olarak düzenlenen yürüyüşü bastırmak istemeleri ve bu amaçla yürüyüşe katılanlara saldırmaları yüzünden 7 Filistinli genç işgalcilerin attığı mermilerle yaralandı.

Kefer Kaddum'daki Halk Direnişi organizatörü Murad Şitivi yürüyüşün başlamasıyla birlikte işgalci siyonistlerin köyü bastıklarını ve göstericilerin üzerine gerçek mermilerle ve kurşun kaplamaları mermilerle yoğun bir şekilde ateş ettiklerini, gaz bombaları attıklarını, bunun da 7 gencin yaralanmasına onlarca kişinin de gaz bombalarından etkilenmesine neden olduğunu belirtti.

Göstericiler, işgal rejiminin Batı Şeria'nın bir bölümünü ilhak planına tepki anlamı taşıyan ve köyün 16 yıldan beridir kapalı olan yolunun açılmasını isteyen sloganlar attılar.

Kefer Kaddum'da yahudi yerleşimine karşı ve köyün kapalı yolunun açılması talebiyle dokuz yıldan beri haftalık gösteriler düzenleniyor. İşgal rejimi, bu köyün yolunu bölgedeki yahudi yerleşim merkezlerinin alanlarını genişletmek amacıyla kapattı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler