Siyonist İsrail karşıtı gösteriler Alman politikacıları telaşlandırdı

Siyonist İsrail karşıtı gösteriler Alman politikacıları telaşlandırdı

Alman politikacılar, Gazze'deki İsrail katliamına karşı Almanya'da yapılan gösterilerin tamamını, 'anti semitik' kateforisine sokmaktan herhangi bir şekilde rahatsız değil. Hristiyan Demokrat, sosyal Demokrat ve Yeşillerden bu politikacılar, polisin daha

Başta başkent Berlin olmak üzere Almanya'nın birçok şehirlerinde katil İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden gösteriler, Alman politikacılar tarafından 'Yahudi düşmanlığı' olarak görüldü. Hristiyan Demokratlar Birliği CDU Genel Sekreteri Peter Tauber, Gazze'deki katliamı protesto ederek İsrail karşıtı slogan atanlara karşı 'sıfır hoşgörü' gösterilmesini taleb etti.

Sosyal Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ralf Stegner, hangi şekilde olursa olsun, antisemitizmin kabul edilemez olduğunu belirtti. Yeşiller'den Volker Beck, politik çevrelerden, medyadan, dini cemaatlerden ve polisten 'antisemitik dalga'ya karşı daha dinamik hareket etmelerini istedi.

Berlin polisi, gösterilerde söylenen sloganların halkı kışkırtıcı olup olmadığının incelendiğini bildirdi. Berlin'deki Al-Nur Camii'nde vaaz eden ve Yahudi siyonistlerin öldürülmesi gerektiğini savunan vaiz hakkında da soruşturma başlatıldı.

Alman Yahudi Cemaati Genel Başkanı Dieter Graumann, İsrail aleyhine yapılan gösterileri eleştirerek, protestolarda İsrail hükümetinin politikasını eleştirmekten ziyade 'Yahudi düşmanlığı' yapıldığını iddia etti. Graumann, gösterilere karşı medyadan, politikadan ve halktan yeterince destek verilmediğini, dostluğun böyle zamanlarda belli olacağını söyledi.

İSRAİL YANLISI KÜÇÜK GRUPLARDAN PROVOKASYON

Cumartesi günü Berlin'de yapılan gösteriler sırasında, İsrail bayrakları taşıyan 4-5 kişiden oluşan bir grup tarafından kışkırtıcı sözler sarfedilmesi üzerine, gruba saldıran bir Arap genç polis tarafından engellendi.

Perşembe günü yapılan gösterilerde 'Çocuk katili İsrail' gibi İsrail karşıtı atılan sloganlar, Alman basını tarafından 'Yahudi karşıtı' sloganlar olarak lanse edildi. Berlin ve diğer şehirlerdeki İsrail karşıtı gösterilerde çok sayıda polis görev başındaydı. Essen şehri dışında polisin müdahale etmesini gerektiren önemli bir olay meydana gelmedi.

Essen şehrinde yapılan protestoda, başta sakin başlayan gösteri yürüyüşü daha sonra havada uçuşan şişe ve diğer maddeler dolayısıyla gerginleşti. Polis tarafından 8 kişi gözaltına alındı. Bremen'deki gösterilerde fotoğraf çekmek isteyen bir gazeteciye saldırıldığı, onu korumak isteyen arkadaşının yaralandığı bildirildi.

ALMAN HÜKÜMETİ: TEYAKKUZA GEREK YOK

Federal hükümet tarafından yapılan açıklamada, İsrail karşıtı gösterilerin alarm vermeyi gerektirmediği, şimdiye kadar olduğu gibi havraların ve Yahudi kurumların korunmasına devam edileceği bildirildi.

Federal İçişleri Bakanlık sözcüsü, gösteriler sırasında cezayı gerektiren bazı ifadelerin ferdi olarak kullanıldığı, ancak tehlikeli bir durumun sözkonusu olmadığını belirtti.

Berlin İçişleri Senatörü Hristiyan demokrat politikacı Frank Henkel, polisin toplantı ve görüş bildirme hak ve özgürlüğü doğrultusunda antisemitik ifadelere karşı gerektiği gibi davranacağını ifade ederek, 'Bizim ülkemizde ve şehrimizde antisemitizme yer yok.' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.