Siyonist rejim Suriye'deki İran hedefleri vurdu iddiası

Siyonist rejim Suriye'deki İran hedefleri vurdu iddiası

Siyonist rejimin Suriye'de İran hedeflerine saldırdığı ileri sürülürlen İran iddiaları yalanladı.

Siyonist rejimin, dün gece Şam yakınlarındaki İran hedeflerine saldırı düzenlendiği iddia edildi.

İşgal ordusu, Cumartesi gecesi düzenlenen saldırıların, Suriye'nin başkenti Şam'ın Akraba beldesinde İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü'nü hedef aldığını duyurdu.

Resmi haber ajansı SANA'ya konuşan Şam yönetimine bağlı bir askeri yetkili, Suriye'nin hava savunma sisteminin "Golan Tepeleri'nden Şam çevresindeki bölgeye doğru gelen düşman hedeflerini tespit ettiğini" ve siyonist rejime ait "roketlerin çoğunun hedeflerine ulaşamadan yok edildiğini" söyledi.

İran saldırıyı yalanladı

Üst düzey bir İranlı yetkili ise kendilerine ait hedeflerin vurulduğu iddiasını yalanladı.

İran'ın yarı resmi haber ajansı ILNA'nın aktardığına göre, Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Başkanı Muhsin Rızai, "Bu bir yalan ve gerçek değil. İsrail ve ABD'nin, İran'ın çeşitli merkezlerine saldıracak gücü yok ve (askeri) danışmanlık merkezlerimiz zarar görmedi." dedi.

Lübnan'da siyonis işgal rejimine ait iki İHA düştü

Öte yandan Terör rejiminin, Suriye'ye karşı saldırılarında hava sahasını kullandığı Lübnan'da iki İHA'sının düştüğü belirtildi.

Lübnan ordusundan yapılan açıklamaya göre, Hizbullah'ın Beyrut'un güneyinde kontrol ettiği Dahiye mahallesinde, işgal rejimine ait iki insansız hava aracı düştü.

Bunlardan birinin Hizbullah'ın medya merkezinin çatısına düştüğü, bir diğerinin ise aynı bölgede yere düşmek üzereyken havada patladığı belirtildi. Lübnan devlet ajansı NNA'ya konuşan bir Hizbullah sözcüsü, ikinci İHA'nın patlayıcı dolu olduğunu söyledi. Olay sonrasında yangın çıkması nedeniyle çevredeki yollar ordu tarafından kapatıldı.

Hariri'den kınama

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, iki İHA'nın Lübnan hava sahasını ihlal etmesini kınadı. Hariri yaşananları, 'Lübnan'ın egemenliğine karşı açık bir saldırı ve bölgesel gerilimleri kaşıma girişimi' olarak niteledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler