Siyonist rejimde siyasi çatlak büyüyor: "HAMAS'ın 10 stratejik başarısı!"

Siyonist rejimde siyasi çatlak büyüyor: "HAMAS'ın 10 stratejik başarısı!"

İşgalci Netenyahu'nun partisi Likud'un milletvekili Amit Halevi'nin, HAMAS'ın Siyonist rejime karşı 10 stratejik başarısına dikkat çekmesi siyonist rejimdeki siyasi çatlağın devam ettiğini gösterdi.

İşgal gazetesi Yediot Aharonot, "Siyonist rejim Başbakanı Netanyahu "mutlak zafer" başlıklı bir kampanya yürütürken, Likud partisinden bakanların ve Knesset üyelerinin Netanyahu'nun tam tersi yönde hareket ettiğini belirtti.

Gazete, bu kişilerin ayrıca "Gazze Şeridi'ndeki savaşın gidişatını, sloganları ve açıklamaları ile sahadaki sonuçlar arasındaki çelişkileri şiddetle eleştirdiklerini" vurguladı.

Gazete, "Likud Knesset üyesi Amit Halevi'nin ayrıntılı bir belgede HAMAS'ın mevcut savaşta elde ettiği 10 stratejik başarıyı sıralamasını, Netanyahu'nun kendi partisi içindeki "mutlak zafer" fikirlerinin sorgulanması olarak" değerlendirdi.

Gazeteye göre HAMAS'ın Halevi'nin belgesinde detaylandırılan başarıları arasında şunlar yer alıyor: "Sürpriz bir askeri başarı, uluslararası sistemde nihai ve büyüyen bir talep olarak bağımsız Filistin devleti kurulma çağrısı, Batılı entelektüellerin desteği ve HAMAS'a verdikleri ahlaki gerekçe, öfke ve intikam istemeyerek mahkumları kullanarak israil toplumunun uyumuna zarar vermek"

Başarılar arasında ayrıca işgale karşı ek cephelerin açılması, yaklaşık 6 bin kişinin tahliyesi ve işgalin siyasi izolasyonu da yer alıyor.

Diğer başarılar arasında siyonist rejimde yaklaşık 80 bin işgalcinin bölgeden tahliye edilmesi, dünya çapında bir "anti-semitizm" dalgasının yayılması, işgale karşı etkili deniz ablukası ve verilen ekonomik ve turizm zararı sayıldı.

Gazete, bir başka Likud Knesset üyesinin, Halevi'nin Likud partisi içinde siyasi düzeyin davranışlarını eleştirmede yalnız olmadığını vurgulayarak, "Tüm kanıtlar Gazze'de gerçekten yapmamız gerekenleri yapmadığımızı gösteriyor. Netanyahu oyalıyor ve işi sürüncemede bıraktı" ifadelerine yer verdiğini aktardı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.