Siyonist terör çetesi Gazze’ye tıbbi malzeme girişine izin vermiyor

Siyonist terör çetesi Gazze’ye tıbbi malzeme girişine izin vermiyor

Gazze Şeridi’ndeki sivil toplum kuruluşları ve insan hakları örgütleri, siyonist işgal yönetimine, yeni Corona virüsüne karşı önlemler almak için gerekli malzemelerin, tıbbi cihaz ve ilaçların bölgeye girişine izin vermesi çağrısında bulundu.

Himaye İnsan Hakları Merkezi Müdürü Ömer el-Karut, Gazze Şeridi’nde düzenlenen basın toplantısında "İşgal yönetiminin, Corona virüsüne karşı gereken önlemlerin alınabilmesi için Gazze’ye tıbbi malzeme sağlanmasına ilişkin yasal sorumluluklarını üstlenmesi gerekiyor." dedi.

El-Karut açıklamasında ayrıca, işgal yönetiminin halen Gazze Şeridi’ne tıbbi malzeme, cihaz ve ilaçların girişine kısıtlamalar uyguladığını belirtti.

Uuslararası toplumu Gazze kuşatmasının kaldırılması, Gazze’ye tıbbi malzemelerin getirilmesi ve işgal altındaki toprakların halkına yönelik yasal yükümlülüklerini yerine getirmesi için baskı uygulamaya çağıran El-Karut ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü’nü, Filistin topraklarında virüsün yayılmasını takip eden ve inceleyen bölgesel bir merkez açmaya çağırdı.

Siyonist terör çetesi, 13 seneden bu yana Gazze Şeridi’ne abluka uyguluyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.