Siyonist teröristler Batı Şeria'da 7 Filistinliyi şehid etti

Siyonist teröristler Batı Şeria'da 7 Filistinliyi şehid etti

Gazze'de uygulanan siyonist terörü protesto etmek ve direnişe destek olmak amacıyla Batı Şeria'nın birçok kentinde sokaklara dökülen Filistinlilere yönelik gerçekleştirilen saldırılarda 7 kişi şehid olurken en az 200 kişi de yaralandı.

Ramallah'ın doğusundaki Silwad kasabası yakınlarında bir Filistinli genci şehid eden işgal polisi, yaklaşık 24 noktada düzenlenen protesto gösterilerine ateşli silahlarla saldırdı.

Filistin Kızılayı Derneği, Qalqilya, Hebron, Nablus, Cenin ve Tulkarem'de düzenlenen yürüyüşlerin engellenmesi sırasında 20'den fazla Filistinlinin ateşli silahla, en az 200 kişinin de göz yaşartıcı gaz bombalarının yol açtığı nedenlerle yaralandığını bildirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, henüz kimliği belirlenemeyen Filistinli bir gencin, Cenin vilayetine bağlı Yabed kasabasında gerçekleştirilen saldırılarda işgal ordusu tarafından vurularak şehid edildiğini duyurdu.

Salfit Valiliğinin yaptığı açıklamada, Marda ve İskaka ilçelerinde işgalci siyonistlerle meydana gelen çatışmalarda 2 gencin şehid edildiği, diğerlerinin de yaralandığı duyuruldu.

Böylece geçen pazartesi gününden beri Batı Şeria'da şehid edilen Filistinli sayısı 7'ye yükselirken, yaralananların sayısı ise 250'yi aştı. 


Siyonist teröristler Batı Şeria'da 7 Filistinliyi şehid etti

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.