Siyonist yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınları sürüyor

Siyonist yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınları sürüyor

Siyonist Yahudiler, Covid-19 bahanesiyle Kudüs dâhil işgal altındaki Filistin topraklarında uygulamaya koyulan geniş kapsamlı kısıtlamalara rağmen mübarek Mescidi Aksa’ya baskın düzenledi.

Onlarca siyonist yerleşimcinin işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında mübarek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyip avluda dolaştığı ve batıl ayinlerini ifa ettikleri aktarıldı.

Mescidi Aksa, Cuma ve Cumartesi günleri hariç hemen her gün sabah ve öğlen bir dizi baskın ve ihlale maruz kalıyor. Özellikle Yahudi bayramları döneminde bu daha da artıyor.

Diğer taraftan İslami kurumlar, siyonizm karşıtı tüm Arap toplumları ve İslam ülkelerini, uluslararası hukuk ve insan hakları örgütlerini Mescid-i Aksa ve Kudüs şehrini işgalcilerin barbarca saldırılarından korumaya davet ediyor.

Ayrıca işgal polisi, Kudüs’te kasıtlı kimlik kontrolü yaparak dışardan gelenlerin Mescid-i Aksa’ya girişlerini engelliyor.

Mescid-i Aksa'yı, Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekân bakımından ikiye bölme planları yapan işgal rejimi, bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal rejimi ve siyonist yerleşimciler, Mescid-i Aksa’yı boşaltmak ve işgal edip Yahudi hakimiyetine geçirmek için Kudüslüleri, Aksa’dan uzaklaştırarak, tutuklayarak, para cezaları keserek, baskı ve saldırılarını artırarak hedef alıyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler