Siyonist yerleşimler Filistinlilere saldırıyor

Siyonist yerleşimler Filistinlilere saldırıyor

Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güneyindeki El-Halil şehrinin güneyinde bulunan Mesafir Yatta mıntıkasında bir Filistinli ile eşi siyonist yerleşimcilerin saldırısına maruz kalarak yaralandı.

Mesafir Yatta Köy Meclisi'nin verdiği bilgilere göre Said Alyan Avad adlı Filistinli ile hanımı El-Halil'in güneyindeki Şi'bu'l-Batm mıntıkasında siyonist yerleşimcilerden bir grubun saldırısına maruz kaldı ve her ikisi de yaralandı.

Köy Meclisi, Matzabi Yair Yahudi Yerleşim Merkezi'nde oturan Siyonistlerin, zikredilen çifte taşlarla saldırdıklarını ve saldırıda yaralanan çiftin El-Halil Hükümet Hastanesi'ne kaldırıldığını belirtti.

Filistin'in Batı Şeria bölgesinin ve Kudüs'ün her tarafına inşa edilen yahudi yerleşim merkezlerindeki siyonist yerleşimciler, bu bölgedeki Filistinliler açısından büyük bir tehdit oluşturuyor. Hemen her gün ya kendilerine saldırıyor veya hayvanlarına yahut tarım ürünlerine zarar veriyor, ağaçlarını söküyor, evlerini yakıyorlar.

İşgal askerleri ise siyonist yerleşimci gruplarının saldırılarına engel olmadığı gibi Filistinlilerin kendilerini savunmak için müdahale etmeleri durumunda yerleşimcileri hemen himayelerine alıp Filistinlilere engel oluyorlar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler