Siyonistler el-Kibar tesisini vurduğunu resmen kabul etti

Siyonistler el-Kibar tesisini vurduğunu resmen kabul etti

Siyonist terör çetesi, 2007 yılında Suriye'ye ait bir nükleer reaktör olduğundan şüphelenilen el-Kibar tesislerini vurduğunu resmî açıklamayla kabul etti.

Siyonist terör çetesi, 2007'de Suriye'de nükleer reaktör olduğundan şüphelendiği el-Kibar tesislerini hava saldırısıyla vurduğunu, böylelikle kendilerine yönelik büyük bir tehdidi ortadan kaldırdıklarını ve bunun düşmanlarına bir mesaj olduğunu resmî açıklamayla kabul etti.

Açıklamaya göre siyonistlere ait 4 F-16 ve 4 F-15 uçağı 6 Eylül 2007'de Suriye'nin Deyr ez-Zor bölgesinde bulunan ve inşaatı kısmen tamamlanmış el-Kibar tesisini bombaladı. Saldırının 4 saat sürdüğü ve tesise toplamda 18 ton ağırlığında bombanın bırakıldığı açıklandı.

Terör çetesinin 2007'deki hava saldırısının arkasında olduğu yaygın şekilde kabul görse de Tel Aviv bu konuda sessiz kalıyordu. Reaktörün Kuzey Kore'nin yardımıyla inşa edildiği ve vurulmasaydı 2007 sonu itibarıyla aktif hale geleceği öne sürüldü.

Siyonistler 1981'de de Irak'ta inşaatı süren bir reaktörü vurmuştu. Saldırının Irak lideri Saddam Hüseyin'in "kitle imha silahları" edinmesini önleme çabaları kapsamında yapıldığı belirtiliyordu. Eski ABD Başkanı George W. Bush 2010'da yayımladığı "Karar Noktaları" adlı anı kitabında terör çetesinin önce ABD'den nükleer tesisi bombalamasını istediğini, Washington'ın reddetmesi üzerine tesise saldırıyı kendilerinin gerçekleştirdiğini yazmıştı.

Siyonistler 7 yıldır süren Suriye savaşı sırasında Suriye'ye yönelik 100'den fazla hava saldırısı gerçekleştirdi. Son olarak şubat ayında terör çetesi jetlerinin Suriye içinde İran ve Şam'a ait askeri hedefleri vurduğu açıklanmıştı. Bu saldırıların çoğunun Lübnan merkezli Hizbullah'a giden silah sevkiyatlarını hedef aldığı iddia ediliyor.

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.