Siyonistler Ürdün Vadisi'ni işgal hazırlıkları yapıyor

Siyonistler Ürdün Vadisi'ni işgal hazırlıkları yapıyor

Ürdün Vadisi'nde bulunan el-Hımme'de, siyonistlerin bölgedeki toprakları tahrip etmeye başladığı belirtiliyor. Filistinliler, bu yıkımın bölgede ek yerleşim yolları oluşturmak için olduğunu belirtiyor.

2016'da el-Hımme'de bir yerleşim yeri kuran siyonist yerleşimciler, Filistinlilerin hayvanlarını otlatırken yararlandıkları geniş arazileri ele geçirerek çevredeki Filistinlilere hayatı zorlaştırdı.

Siyonistler, sürekli baskınlar düzenledikleri bu bölgedeki Filistinli çiftçilerin araçlarına el koyuyor, topraklarını işgal ediyor, para cezaları kesiyor ve topraklarına ulaşmalarını engelleyip onları bölgeden kovuyor.

İşgal ordusu ve siyonist yerleşimciler, halkın geçimlerini sağladıkları ağaçlarını kesti, ekinlerini telef etti, yeşil otlaklara el koydu ve ahırlarını yakıp yıktılar.

Ayrıca işgal rejimi, bölgenin en önemli sorunlarından biri haline gelen tatlı içme ve sulama suyunun tuzluluğunun artmasına neden olan derin artezyen kuyuları kazdı.

On binlerce dönüm tarım arazisiyle Filistin’in gıda kaynağı konumunda olan Ürdün vadisi, işgal rejiminin ilhak projesinden en çok etkilenen bölge durumunda.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.