Siyonistlerin saldırısında 97 Filistinli yaralandı

Siyonistlerin saldırısında 97 Filistinli yaralandı

Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri devam ederken Gazze Şeridi'nin doğusundaki gösterilerde işgalci çetelerin saldırısında 97 kişi yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında bugün Gazze Şeridi'nin doğusunda düzenlenen gösterilere işgalcilerin saldırısı sonucu 49'u gerçek mermiyle olmak üzere 97 kişinin yaralandığını açıkladı.

Bakanlık, Gazze Şeridi'nin doğusunda sınır hattına yakın bölgelerde gerçekleştirilen 67'inci hafta gösterilerine işgal çetelerinin ateş açması sonucu yaralananlardan 4'ünün sağlık görevlisi ve gazeteci olduğunu bildirdi.

Gazze halkı 30 Mart 2018'den bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürüyor.

Gazze Şeridi'nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler, barışçıl bir şekilde gösteri yaparken, işgalci siyonitler de silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

İşgalcilerin Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine ateş açması sonucu bugüne kadar onlarca Filistinli şehid oldu ve yüzlercesi de yaralandı.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, bugün yapılan 67'inci hafta gösterilerinin "İşgal Rejimi Bayrağı Yakma Cuma'sı" olarak adlandırıldığını açıklamıştı.

Bildiride, son günlerde işgalci bayrağının bazı Arap ülkelerinde göndere çekilmesine tepki olarak gösterilere bu adın verildiği kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.