Şizofreni hastası adam ailesi için yardım bekliyor

Şizofreni hastası adam ailesi için yardım bekliyor

Batman'da şizofreni hastası bir adam, hastalığı nedeniyle etrafına ve kendisine istemeden zarar verdiğini belirterek çaresizliğini anlatarak ailesine yardım edilmesini istedi.

Batman merkez Çarşı Mahallesinde ikamet eden 2 çocuk babası Ferdi Tüzer (41), yıllardır ciddi bir beyinsel rahatsızlık olarak bilinen şizofreni hastalığının pençesinde kıvranıyor.

Hastalığı nedeniyle ailesine, etrafındakilerine ve kendisine istemeden zarar verdiğini belirten Tüzer, hayırseverlerden ve yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Yetkililere yardım için defalarca dilekçe verdiklerini söyleyen Tüzer, sadece özürlü maaşıyla geçindiklerini belirtti.

12 yıl önce severek evlendiği eşi Sibel Karaer'in hem kendisine hem de çocuklarına bakıcılık yapmak zorunda kaldığını ifade eden Tüzer, resmi kaynaklardan hiçbir yardım alamadıklarını aktardı.

"Bir aydır elektriğimiz yok"

Yaşadıkları mağduriyetleri dile getiren Sibel Karaer, "Bir aydır elektriğimiz yok. Zor durumdayız. Yakacak odun kömürümüz de yoktu, sağdan soldan tanıdıklardan topladık. Eşim Şizofreni hastası olduğu için çalışmıyor. Oğlum okula gidiyor. Evde soğuktan dayanamıyor. Abimin evine gönderiyorum. Evde de duramıyoruz çünkü havalar soğuk. Sobayı zor aldık, yakacak da bulamıyoruz." dedi.

 

"Borç katlandığı için faiziyle istiyorlar"

Yaklaşık bir aydır çarşı merkezinde elektriklerinin kesik olduğunu söyleyen Karaer, "Bizden önce kaynanam oturuyordu. Kaynanam dul, eşi vefat etmiş, 9 yetimiyle burada kalmışlar. Elektrik parasını ödememişler. Para ödenmediği için borç katlandı. Şimdi de elektriklerimizi kesmişler. Borç katlandığı için de faiziyle istiyorlar. Bizde de 30 bin TL verecek para yok. İndirim yapılacak deniliyor, 10 bin TL bile yok. Bu yüzden devletten yardım istiyoruz. Elektriğimizi bir şekilde bize versinler. Eşim çalışamıyor, çalışsa belki bir şekilde ödeyebiliriz. Eşim çalışmıyor, çocuklarımız olduğundan ben de çalışamıyorum. Bize hem elektriğimizi versinler hem de odun-kömür yardımı istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Cezaevine girip çıkmaktan dolayı psikolojim bozuldu"

Şizofreni hastası olduğunu ve iyileşmeye doğru gittiğini söyleyen Ferdi Tüzer, "Benim durumun iyiye doğru gidiyor. Cezaevine girip çıkmaktan dolayı psikolojim bozuldu. Şu anda da 2 mahkemem sürüyor. Beni Elazığ'a sevk ettiler. Bir aydır elektriksiziz. Elektrik borcumuz 25 bin TL'yi aşmış. Eklektiğimizin açılabilmesi için 9 bin TL ödememiz gerekir. Maaş aldığımız raporumla geçiniyoruz. Zor durumdayız, yapacak bir şeyimiz yok. Yetkililerin yardımına ihtiyacımız var. Elektriklerimiz verilerek bize odun-kömür yardımı yapılmasını istiyoruz." dedi.

"Yetkililerin yardım etmelerini istiyorum"

Elektrikleri verilse bile yüksek gelen faturaları ödeyecek durumda olmadıklarını söyleyen Tüzer, "Elektriğimiz verilse dahi 200-250 TL elektrik faturası geliyor. O faturaları ödeyemiyorum. Elektriğe 250-300 TL ödersek, 700 TL olan maaşımdan ne kalır. Yetkililerin yardım etmesini istiyorum. Bu durumda sadece biz değil, bizim gibi nice insanlar var. Şimdiye kadar, elektrik borcumuz olduğu halde kesmemiştiler. Elektrik hatlarını yer altına aldıktan sonra elektriklerimiz kesildi. Uzun bir süredir elektriksiz kalmış durumdayız." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler