Skandal Baskının Zanlısı Suçsuz Bulundu

Skandal Baskının Zanlısı Suçsuz Bulundu

Konya'da sabah erken saatlerde evlerine baskın yapılarak gözaltına alınan öğrencilerden Muzaffer Ö'nün suçlamalarla bir ilgisinin olmadığı ortaya çıktı.

KONYA - Selçuklu ilçesinde öğrencilerin kaldığı bir eve yapılan baskında gözaltına alınan öğrencilerin suçlamalarla bir ilgisinin olmadığı ortaya çıktı.

 

Selçuklu ilçesine bağlı Tarla Mahallesi'nde öğrencilerin kaldığı bir eve sabah saatlerinde sivil polisler tarafından baskın düzenlenmiş, öğrenciler yüzlerine biber gazı sıkılarak gözaltına alınmıştı. Olayı görüntülemek isteyen İLKHA muhabiri de polislerin hışmına uğrayarak gözaltına alınmış ve skandal olay ile ilgili olarak çektiği tüm kayıtlar tehditle sildirtilmişti.

 

Ağabeyinin karıştığı bazı adli olaylar öne sürülerek gözaltına alınan Muzaffer Ö'nün suçlamalarla ilgisinin olmadığı ve suçların işlendiği tarihte okulunda derste olduğu savcılıkça tespit edildiğinden zanlının serbest bırakılmasına karar verildi. Ancak Muzaffer Ö'nün ayrıca Batman Cumhuriyet Savcılığına da ifade vermesi gerektiği öne sürülerek üniversite öğrencisinin Batman'a götürüleceği zamana kadar tutuklu kalacağı belirtildi.

 

Öğrenci evine yapılan baskında arkadaşının terörist muamelesi görmesine tepki gösterdiği için gözaltına alınan Yakup T. öğle saatlerinde serbest bırakılmıştı. (M. Ata Dağu-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.