SMA hastası Asenat bebeğin ailesi uzanacak yardım elini bekliyor

SMA hastası Asenat bebeğin ailesi uzanacak yardım elini bekliyor

SMA-1 olarak bilinen Spinal Müsküler Atrofi hastalığı teşhisi konulan 16 aylık Asenat'ın tedavisi için yardım kampanyası başlatan Yağa ailesi, hayırseverlerden ve yetkililerden yardım çağrısında bulundu.

Batman'ın Kozluk ilçesinde yaşayan Yağa ailesinin 16 aylık kızları Asenat, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip1 hastası olarak dünyaya geldi. Asenat'ın sağlığına kavuşabilmesi için yurt dışında gen tedavisi olması gerekiyor. Ancak ailenin bunu karşılayacak imkânı yok.

Batman'dan Diyarbakır Dicle Üniversitesi Çocuk Hastanesine sevk edilen Asenet, bağlı olduğu cihazlar desteğiyle hayatta kalma mücadelesini veriyor.

Henüz 5 aylıkken yapılan tetkiklerde SMA Tip1 teşhisi konulan minik Asenat, yurtdışında tedavisinin yapılabilmesi için yaklaşık 35 milyon TL'ye ihtiyaç duyan aile, Batman Valiliği tarafından izin verilen kampanya kapsamında 35 milyon liralık tedavi parasının ise şu ana kadar ancak yüzde 1'i toplanabilmiş durumda.

Tedavi için ihtiyaç duyulan para miktarının çok yüksek olduğunu ifade eden anne Müjde Yağa, maddi imkanları olmadığı için kızının tedavisi için istenilen parayı karşılayamadıklarını belirtti.

Asenat dünyaya geldiğinde 2'nci kez anne olma duygusunu yaşadığını söyleyen anne Müjde Yağa, "Asenat'ı fark ettik ki çok hareketsiz olmaya başladı. 3 aylıkken fenalaştı. Batman'a gittik, oradan da bizi Diyarbakır'a sevk ettiler. Sonra bebeğimi yoğun bakımına aldılar. 3 aylıkken entübe edip HG ile beslediler. 5 aylıkken doktorlar SMA Tip1 den şüphelendiler. Bir tahlil vererek 2 ay sonucunu bekledik. Tahlili belli olduğunda korktuğumuz başımıza geldi. Doktorlar 'kızınız SMA Tip1' dedi." şeklinde konuştu.

Yağa, "Asenat şu an 16 aylık bir bebek ve 8 aylıkken terakkisi açıldı. 3 aydan beridir HG ile besleniyor, yani benim evladım 24 saat acı çekiyor. Bütün yetkililere sesleniyorum; 'Allah rızası için Asenat'ı görmezden gelmeyin. Asenat, sizden maddi ve manevi destekler bekliyor. Lütfen bebeğimizi görmezden gelmeyin, hepinize çok ihtiyacımız var. Yaklaşık 35 milyon TL toplamamız gerekiyor, bir aile veya tek başımıza toplayamıyoruz. Lütfen bu konuda bizleri görmezden gelmeyin, yardımlarınızı bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Tek dileğim evladım yanımda olsun, cihaza bağlı olmadan rahat bir şekilde nefes alsın"

Yaşadıkları zorlu süreci aktaran Yağa, "Asenat, minicik bedeniyle kocaman acılar çekiyor. Evladımı 10 aydan beridir göremiyorum, 6 cihaza bağlı olup şu an yoğum bakımdadır. Gözleriyle bana bakarak 'Anne ben yoruldum, canım acıyor beni de götür. 'diyor. Tek başıma gücüm yetmiyor. Tüm yetkililere sesleniyorum Asenat’ı görmezden gelmeyin. Bu parayı toplasak ilacına ve sağlığına kavuşur. Tek dileğim evladım yanımda olsun, cihaza bağlı olmadan rahat bir şekilde nefes alsın." şeklinde konuştu.

Kızı Asenat için para toplama kampanyasını başlatmak için Batman Valiliğinden izin aldıklarını belirten Yağa, "Batman halkına sesleniyorum, Asenat'a sahip çıkın. Kampanyamız, valilik izniyle bir ay oldu, halen yüzde birdeyiz. Asenat şu an 9 kilodur. 2 yaş SMA Tip1 ilacını alabilmemiz için çocuğun 13 kiloyu aşmaması gerekiyor. Maddi ve manevi desteklerinizi bekliyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.