Sokağa çıkma yasağından sonra Silvan

Sokağa çıkma yasağından sonra Silvan

Diyarbakır'ın Silvan (Farqîn) ilçesinde sokağa çıkma yasağının ardından ortaya çıkan görüntüler yaşanan tahribatın büyüklüğünü gözler önüne serdi.

Silvan’ın Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde 12 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı sona erdi. Yasağın kaldırılmasının ardından evlerine dönen halk; ev, okul ve hastane başta olmak üzere bütün bir mahallede savaş manzaralarını aratmayan görüntülerle karşılaştı.

Çatışmalardan dolayı evlerini terk etmek zorunda kalan halk, döndüklerinde kapılarının kırıldığını, evlerinin mevzi olarak kullanıldığını, değerli eşyalarının talan edildiğini ve evlerinin yakıldığını görünce bu zulmü kendilerine yapanlara isyan etti. Yaşananlara bir anlam vermediklerini dile getiren mahalle sakinleri, mağduriyetlerine sebep olanlardan ahirette şikâyetçi olacaklarını söylediler.

Objektiflere konuşmaya çekinen ve hâlâ yaşadıklarının tedirginliğini üzerlerinden atamayan bir kadın, “20 yıldır ben evlatlarımı yetim büyüttüm. Çocuklarım yıllarca işçilik ve kendi alın teriyle kazandıkları paralarını toplayıp kendilerine ev yaptılar. Görüyorsunuz ki gözü dönmüş caniler evimizi, eşyalarımızı talan etmişler. Bu dünyada gücüm onlara yetmiyor ama öbür dünyada iki elim yakalarında olacaktır.” dedi.

İsmini vermek istemeyen bir başka mahalleli ise şunları söyledi: “Uzun yıldır bu mahallede yaşıyorum. Benim hiç bir insana zararım dokunmadı. 3 aydır bu mahallenin halini görüyorsunuz. Sözde bizim Kürtleri savunuyorlar. Bu, Kürtlere yapılan en büyük ihanet ve zülümdür. Kürtleri savunmak savaş yapmak mıdır, Kürtleri savunmak evlerini soymak mıdır, Kürtleri savunmak evlerini ateş vermek midir? Ben yapılan bu zulmü Allah’a havale ediyorum.''

Öte yandan Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde sokağa çıkma yasağı esnasında hırsızlık yapıldığını ifade eden kimi dükkân ve ev sahipleri; evlerde bulunan bilgisayarlarının, değerli eşyalarının ve dükkânlardaki sigaralarının, kapılarının kırılarak çalındığını belirttiler. (İLKHA)


 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.