Sokağa çıkma yasağının ikinci gününde Adana'yı sessizlik bürüdü

Sokağa çıkma yasağının ikinci gününde Adana'yı sessizlik bürüdü

​Yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 48 saatlik sokağa çıkma yasağının 2'nci gününde Adana'nın sessizliği havadan görüntülendi.

Coronavirus salgınıyla mücadele kapsamında, geçtiğimiz hafta sokağa çıkma yasağının uygulandığı Adana'da, bu hafta da kentteki cadde, sokak, meydan ve parklar boş kalırken vatandaşlar, yasağa uyarak evlerinden çıkmadı.

Yasağın geçerli olduğu kentte vatandaşlar, sessiz bir sabaha uyanırken kentin en işlek cadde, sokak ve meydanları yasak nedeniyle boş kaldı.

Vatandaşların dışarı çıkmamasından dolayı sessizliğe bürünen kentte; sokak ve caddelerde kuş sesleri yükseldi.

Kent genelinde insan ve araç yoğunluğu en düşük seviyeye ulaşırken ana cadde ve mahallelerde İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri oluşturdukları noktalarda uygulama yaptı.

Bazı ana caddeler bariyerlerle kapatılırken kontrol noktalarında ve kent genelinde devriye gezen polis ekipleri, trafiğe çıkan sürücüleri denetledi.

Kimlik kontrolü yapan ekipler, sürücülerin sokağa çıkma yasağına aykırı davranıp davranmadıklarını sorguladı.

Uygulama noktalarında yasak kapsamı dışında olan vatandaşlardan kurum kimlik kartı veya çalışma belgesi istenirken yasağı kapsamayan kamu ve özel kurumlarda çalışanların işe gitmesine izin verildi.

Polis ekipleri, ara sokak ve mahallelerde de devriye gezerek vatandaşları dışarı çıkmamaları yönünde uyardı.

Sokağa çıkma yasağının ikinci gününde vatandaşların genel itibariyle yasağa uyduğu görülürken yasak kentin tüm noktalarında hissedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.