Sokak köpekleri nedeniyle öğrenciler okula gitmeye korkuyor

Sokak köpekleri nedeniyle öğrenciler okula gitmeye korkuyor

Sabah saatlerinde başıboş gezen köpeklerden dolayı okula gitmede zorlandıklarını belirten öğrenciler, yetkililerden bir an önce bu konuyu çözüme kavuşturmalarını istiyor.

Son zamanlarda artan ve tehlike saçan başıboş köpekler nedeniyle öğrenciler okula gitmeye korkuyor.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde okuyan öğrenciler, her gün bir yenisi eklenen köpek saldırıları nedeniyle hayatlarından endişe duyduklarını söyleyerek okula tek başlarına gitmeye korkar hale geldiklerini belirtiyor.

Yetkililere seslenen öğrenciler, hayati tehlike arzeden sokak köpeklerine karşı acil bir çözüm üretilmesi gerektiğini ifade etti.

Okula rahatça gidebilmeyi isteyen öğrenciler, sadece öğrenciler için değil tüm toplum için tehlike saçan başıboş köpekler yüzünden sabah okula aile bireyleriyle beraber gitmek zorunda kaldıklarını belirtti.

"Saldırılardan korunmak için dükkanlara sığınıyorum"

Muhammed Ali Sarı

Sabah okula giderken köpek saldırılarına maruz kaldığını, korunmak için dükkanlara sığındığını ifade eden öğrencilerden Muhammed Ali Sarı, "Sabahları okula giderken köpekler bana bazen saldırıyor. Bazen de kursa giderken saldırdıkları oluyor. Dükkanlara kaçıp sığınıyorum. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı

"Saldırılar yüzünden servis tutmak zorunda kaldık"

Bünyamin Ertaş

Köpek saldırıları korkusundan okula babasıyla beraber gitmek zorunda kaldığını ifade eden Bünyamin Ertaş, "Her gün okula giderken köpek saldırıyor. Babam beni kendi eliyle okula götürmek zorunda kalıyordu, bu yüzden servis tuttuk. Sabah kursa gelince de köpekler bize saldırıyor. Bu sorunun çözümü için bir yöntem bulunması gerekiyor. Aksi taktirde yakında köpekler bizi ısıracak." şeklinde konuştu.

Musa Ertaş

Okula korkarak gittiğini belirten Musa Ertaş ise, "Başıboş köpekler yüzünden okula gidince korkarak gidiyorum. Bize saldırıyorlar, bazen gidemiyorum. Bu aralar beni okula babam götürüyor. İnşallah bu soruna bir çözüm yolu bulunur." ifadelerini aktardı.

"Köpek saldırıları yüzünden derslerime geç kalıyorum"

1.png

Veysel Aras

Veysel Aras isimli öğrenci ise, okula başıboş köpeklerden dolayı gidemediğini belirtti.

Yetkililere seslenerek çözüm isteyen Aras, "Sabahları okula giderken köpekler yüzünden gidemiyorum. Köpekler kovalıyor, bazen eve doğru kaçıyorum. Köpeklerden kaçtığımda da okula, derslerime geç gidiyorum. Lütfen bu köpek sorununa bir çare bulalım." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.