Sokak röportajında “provokasyon” yapan şahsın HDP’li olduğu ortaya çıktı

Sokak röportajında “provokasyon” yapan şahsın HDP’li olduğu ortaya çıktı

Bugün sosyal medyada paylaşılan video üzerinden HÜDA PAR hedef alınmıştı. Videoyu paylaşan şahıs, yaptığı ikinci paylaşımında HDP’li olduğunu, Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceğini belirterek özür diledi.

Sosyal medyada yayımladığı videoda muhalefeti “Kafa kesmekle” tehdit eden ve kendisini “Hizbullahçı” olarak tanıtan İsmail Cevher Kasımoğlu’nun HDP’li olduğu ortaya çıktı.

Kısa sürede Türkiye gündemine giren video üzerinden sol medya ve muhalefet cephesi HÜDA PAR’ı hedef aldı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu başta olmak üzere, çok sayıda gazeteci ve siyasetçi, videoyu yayınlayan şahsı HÜDA PAR ile ilişkilendirerek, HÜDA PAR’ı hedef gösterdi.

Daha sonra videoyu yayınlayan şahıs sosyal medya Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulundu. Kendisini Batmanlı İsmail Cevher Kasımoğlu olarak tanıtan şahıs, “Beni konuşturmuyorlar. Lütfen açıklamam budur. Ben Hak yolunda giden bir HDP’liyim. Beni oyunu getirdiler. Çok izlenirsen para kazanırsın dediler. Hizbullahçı değil, HDP’liyim. Benim sözlerimi yalan yapmışlar. Ben şaka yaptım. Oradaki arkadaşlarla güldük. Seçimde Kılıçdaroğlu’nu destekliyorum ve ona oy vereceğim.” paylaşımında bulundu.

İsmail Cevher Kasımoğlu, yazılı paylaşımın ardından özür dileyen bir video paylaşımını yaptıktan sonra Twitter hesabını askıya aldı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi ve Parti Sözcüsü Yunus Emiroğlu, sosyal medyada paylaşılan bir video üzerinden HÜDA PAR'a yönelik saldırıları "açık bir provokasyon" olarak nitelendirerek duruma tepki gösterdi.

Emiroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Sosyal medyada paylaşılan bir video üzerinden partimize yönelik kara propaganda yapılmaktadır. Bu olay, açık bir provokasyondur. İçişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlar derhal bu şahısla ilgili gerekeni yapmalıdır. Bu olay açığa çıkarılmalıdır." ifadelerine yer verdi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcı Mahmut Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Söz konusu şahsın partimizle hiçbir ilgisi ve alakası bulunmamaktadır. Buna rağmen videodaki şahsı ve konuşmalarını, partimizle ilişkilendirmeye çalışan kişi ve kesimlerin hangi oyun ve provokasyonların peşinde olduğunu çok iyi biliyoruz. Yasal süreç başlatılmıştır." dedi. (İLKHA)

1-001.jpg

2-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler