Sokak sağlıklaştırması birinci önceliğimiz

Sokak sağlıklaştırması birinci önceliğimiz

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, bu yıl birinci önceliklerinin "Sokak Sağlıklaştırması Projesi" olduğunu belirtti.

Bitlis'te "Sokak Sağlıklaştırması Projesi" tamamlanan Kalealtı esnafının düzenlediği kahvaltı programına Vali İsmail Ustaoğlu da katıldı.

Esnafın daveti üzerine esnafla bir araya gelen Ustaoğlu, kahvaltının ardından esnafın sorunlarını dinledi.

Bu yıl birinci önceliklerinin "Sokak Sağlıklaştırması Projesi" olduğunu belirten Ustaoğlu, "Burada bizim esnafımızdan istirhamımız, biraz sıkıntılı bir iş. Açıkçası hem bizim hem de esnafımız açısından belli bir sıkıntı yaşıyoruz. Hem görselliği hem de esnafımızın ihtiyacının giderilmesi noktasında ilimiz adına güzel bir kazanım olduğunu düşünüyorum. İnşallah 2018 yılı içerisinde Şerefiye Camisi'nden başlayıp, Feyzullah Ensari Türbesi'nin bulunduğu alanlar dâhil olmak üzere, buranın hepsi sokak sağlıklaştırması kapsamına alınacak. Sinema yokuşu diye tabir ettiğimiz alanda da çok güzel bir çalışma yapacağız. Şu anda onun projesi tamamlandı. İhale aşamasını gerçekleştiriyoruz." dedi.

Proje kapsamında, tarihi binlerce yıl önceye dayanan Bitlis'i gerçek kimliğine kavuşturacaklarını dile getiren Ustaoğlu, şunları söyledi: "Hasretle beklediğimiz ve tarihi geçmişi binlerce yıl önceye dayanan bu kültürel değerlerimizi ortaya çıkarmak adına yapılacak çok güzel bir çalışma olacak. Ulu Camii'nin de bulunduğu alanda bir kültür sokağı oluşturmaya çalışıyoruz. Dışarıdan bir vatandaş ilimize geldiğinde adeta orada tarihi yaşayacak. Kadim kültürümüzün yaşayacağı bir mekâna dönüştüreceğiz. İnşallah Kalealtı diye tabir edilen, Ulu Camii'nin de dâhil olduğu, bunların tamamında 2018 yılı ve devamı olan 2019 yılında dönüşümlü sokak sağlıklaştırmasını yapacağız."

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.