Solcu öğrencilerin saldırıları Konya’da kınandı

Solcu öğrencilerin saldırıları Konya’da kınandı

​Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde son zamanlarda İslami kimlikleriyle tanınan öğrencilere yönelik solcuların artan saldırıları, Konya Selçuk Üniversitesi öğrencileri tarafından kınandı.

“Selçuk Üniversiteli Müslümanlar” adıyla bir araya gelen Konya Selçuk Üniversitesi öğrencileri, son zamanlarda solcu grupların İslami kimlikleriyle tanınan öğrencilere yönelik artan saldırılarını düzenledikleri basın açıklaması ile kınadı.

Üniversite kampüsü içerisinde bulunan bir AVM’nin önünde toplanan öğrenciler, sık sık tekbirler getirerek, ‘İslami Mücadelemiz Engellenemez’ sloganını attı.

‘Bu hakaretler İslam’a olan tahammülsüzlüklerinin tezahürüdür.’

Grup adına basın metnini okuyan Şeyhmus Sarıdoğan, Müslümanların üniversitelerdeki mücadelelerinin diğer gruplar tarafından engellenemeyeceğini belirterek, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden mütedeyyin Müslümanlara yönelik artan saldırıları hatırlattı.

Yapılan saldırıların kaynağının İslam düşmanlığı olduğu belirten Sarıdoğan, “Hadiseler iddia edildiği gibi karşıt gruplu öğrenciler arasında çıkan kavgalar değil, Sol çetelerin İslam’a, örgütlenme özgürlüğüne ve öğrencilere yönelik saldırılarından ibarettir. Bu saldırganlık sadece son haftalarda yaşanan bir hadise olmayıp, bilakis totaliter düşünceye sahip olan bu grupların, yıllardır devam eden tahammülsüzlüğünün ve İslam düşmanlığının bir tezahürüdür.” dedi.

“Sol her alanda kaybetmeye mahkûmdur”

Sarıdoğan,  “Bu durumu oldukça tedirgin ve bir o kadar da korku ile izleyen bu Sol gruplar, hakaret ve saldırganlıklarıyla çalışmalarımıza ve mücadelelerimize engel olmaya çalışmaktadır. Her alanda kaybetmeye mahkûm bu Sol düşüncenin müntesipleri üniversiteleri baskı ve zorbalıkla kontrolleri altına aldıklarını, alacaklarını zannediyorlarsa yanılıyorlar. Bu topraklara yabancı, halkın değerlerine düşman bir ideolojinin saldırgan savunucuları şunu artık iyi bilsinler ki üniversiteler de Müslüman halkın ve onların çocuklarınındır.” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından öğrenciler sessiz bir şekilde dağıldı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler