Solhan Müftüsü İkiz görevine başladı

Solhan Müftüsü İkiz görevine başladı

Bingöl'ün Solhan İlçe Müftüsü olarak atanan Ali İkiz görevine başladı.

Bingöl'ün Solhan İlçe Müftüsü Sırrı Fuat Ateş'in Karaman'ın Sarıveliler ilçesine tayininin çıkmasıyla ilçe müftülüğüne Ali İkiz atandı.

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde vaiz olarak görev yapan İkiz, yeni görevine başladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan İkiz, vatandaşları dini açıdan bilgilendirmeye çalıştıklarını söyledi. İkiz, "Elimizden geldiğince halkımıza Kur'an eğitimi ve dini eğitimi vermeye çalışacağız. Onlar için yeni hizmetler vermeyi amaçlıyoruz. Solhan'ı beklediğimden iyi buldum. Doğu insanı sıcak, dinine sahip çıkan bir halktır. İlk yapacağımız hizmet 15 Temmuz Kur'an Kursu'nun onarılması ve hizmete açılmasıdır." dedi.

İlçe Müftüsü Ali İkiz kimdir?

Son olarak İkiz, "10 Eylül 1980 tarihinde Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde doğdum. İlkokulu Konuk köyünde, ortaokulu ise Tayfur Sökmen Ortaokulunda bitirdim. 1996 yılında Antakya lisesinden mezun oldum. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 2002 yılında mezun oldum. 2003 yılında Mardin'in Derik ilçesinde Göktaş Köyü Camii imam-hatibi olarak göreve başladım. 2008 yılında Kayseri Yüksel İhtisas Eğitim Merkezinden mezun olarak Kayseri'nin Bünyan ilçesi Akmescit kasabasında imam-hatip olarak göreve başladım. Aynı yıl içinde Talas ilçesi Yeni Camii imam- hatibi olarak naklen atamam yapıldı. Burada 2 yıl görev yaptıktan sonra 2009 yılında Erzurum ili Tekman ilçe vaizi olarak atamam yapıldı. Tekman ilçesinde 4 yıla yakın bir süre görev yaptıktan sonra 2013 yılında Eskişehir'in Tepebaşı ilçe vaizi olarak atamam gerçekleşti. Eğitim ve öğretimime Osmangazi Üniversitesi İslam Tarihi ve Sanatlar Bölümünde yüksek lisans yaparak devam ediyorum. Siyer alanında yapmakta olduğum tezim bitme aşamasındadır. 2015 yılında yapılan müftülük sınavını kazanarak 2017 yılı nisan ayında Bingöl ili Solhan ilçe müftüsü olarak göreve başladım. Halen bu görevde bulunmaktayım. Evli ve 2 çocuk babasıyım. İyi derecede Arapça biliyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.