Soma'da ölü sayısı 274'e yükseldi

Soma'da ölü sayısı 274'e yükseldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki maden faciasında ölenlerin sayısının 274'e yükseldiğini söyledi. Kurtarma çalışmalarına 4 saat ara verildi.

MANİSA- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, , saat 22.00'de medya mensuplarına yaptığı açıklamada, "Zaman aleyhimize işliyor, 2 zor bölge kaldı. Madende yangın devam ediyor." dedi.

 

Bakan Yıldız, yangının gerçek nedeninin olaydan sonra ortaya çıkacak raporla netleşeceğini ifade ederek,  olayla ilgili soruşturma dolayısıyla madende ikinci bir emre kadar üretime ara verildiğini söyledi.
Yıldız açıklamasının devamında,  arama kurtarma çalışmalarına 4 saat ara verildiğini söyledi.

 

15 yaşındaki bir çocuğun madende çalıştığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Yıldız, "O yaşta isimde birisi Berkin ile ilişkilendirilmesini manidar buldum. Her şey üzerinden politika yapılabilir ama can pazarının yapıldığı bir yerde bu yapılmaz. Kınıyorum şeklinde konuştu.

 

Yıldız son olarak, madendekilerine, mutlaka bu gece ulaşılması gerektiğini belirterek, “ Şu anda yangın devam ediyor. Çalışmalarımızı olumsuz etkiliyor. Karbonmonoksitin yoğun olduğu yerlere kurtarma ekibimiz sokmuyoruz" ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.