Somali Maarif Okulları'nda mezuniyet töreni

Somali Maarif Okulları'nda mezuniyet töreni

Somali'nin Mogadişu kentinde bulunan ve Türkiye Maarif Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren kız ve erkek liselerinde okuyan 104 öğrenci mezun oldu.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türkiye Maarif Vakfı (TMV) bünyesinde faaliyet gösteren KM4 Erkek ve Banadır Kız Okulları, üçüncü dönem mezunlarını verdi.  880 öğrencinin eğitim gördüğü Somali Maarif Okulları'nda, KM4 Erkek Okulu lise bölümünden 63, Maarif Banadır Kız Okulu lise bölümünden ise 41 öğrenci, Türkçeyi iyi derecede öğrenerek mezuniyet diplomasını aldı.

Mezuniyet töreninde yapılan konuşmalarda Somali Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Abdurrahman Muhammed Cabiri, Türkiye Maarif Vakfı Okulları'nda iyi eğitim alan gençlerin, ülkeleri için en güzel çalışmaları yapacaklarına inandığını belirterek, "Türkiye, her yıl çok sayıda Somalili gence ülkesinde eğitim imkânı sağlıyor. Somali Devleti olarak, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkının ülkemize gönülden yaptığı bu anlamlı hizmetlere teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Mogadişu Büyükelçisi Dr. Mehmet Yılmaz da yaptığı konuşmada; Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın sunuculuğuna Somalili bir Maarif öğrencisinin seçilmiş olmasının, öğrencinin şahsında Somali'ye duyulan vefanın göstergesi olduğunu söyledi.

Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Cihad Demirli ise mezuniyet töreni konuşmasında, Somali'nin Türkiye ile çeşitli alanlarda yoğun eğitim işbirliği içinde olduğuna dikkat çekerek, "Kampüslerimizi Somali halkı ile bütünleşen çalışmalarla zenginleştireceğiz. KM4 Kampüsü'nde bir mesleki okul açılması için çalışmalarımız sürmektedir. Sizlerle birlikte büyüyen bir aile olmayı sürdüreceğiz." diye konuştu.

Törene; TMV Somali Direktörü Mustafa Yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmayil Yılmaz, TİKA Koordinatörü Galip Yılmaz, Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Tuna Balkan, STK yetkilileri, Okul müdürleri, Mogadişu ve Simad üniversitelerinin rektörleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Öğrenci ve velilerin coşkulu katılımlarıyla düzenlenen tören sonrası KM4 Okulu birincisi Şuayp Ahmed Abdullah ve Banadır Kız Okulu birincisi Ümmülkheyr Mohamud Khalif adlı öğrencilere hediye ve plaketleri takdim edildi.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından Mogadişu Yunus Emre Enstitüsü'nde öğrenciler, aileleri ve protokol iftar programına katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler